Kuva: Senja Rapila

Bile-Dani avoimena TIS-kokemuksestaan: 'Koin niin paljon tuskaa'

13.05.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Uuden Syliisi-kappaleen julkaissut mies kertoo kärsineensä Temptation Islandin kuvausten aikana ikävän lisäksi myös univaikeuksista.

Huhtikuussa uuden Syliisi-kappaleen julkaissut Bile-Dani, eli Daniel Lehtonen, 27, kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että tunteikkaan ja herkän kappaleen julkaiseminen jännitti paljon.

Mies nähdään parhaillaan Temptation Island Suomi -televisiosarjan neljännellä tuotantokaudella, jonne hän on lähtenyt koettelemaan parisuhdetta yhdessä tyttöystävänsä Eveliinan kanssa. Lehtonen purki saarella läpikäymiään tunteita päiväkirjaan, jonka kirjoitusten pohjalta tuoreen kappaleen sanoitukset on koottu.

- Tuo kappale on suoraan kultaista sydäntäni ja sitä tunteiden purkua, kuinka paskana ihminen voi olla, Lehtonen toteaa.

Se, millä tavalla yleisö tulisi suhtautumaan kappaleeseen mietitytti miestä. Reaktio jännitti jopa niin paljon, että Lehtonen mietti, pitäisikö kappale jättää julkaisematta. Miehen aikaisemmat kappaleet ovat kertoneet juhlimisesta ja naisista, jolloin Lehtonen sai kuulla ilkeitäkin kommentteja musiikistaan.

- Laitoin nyt ensimmäistä kertaa biisiin verta, kyyneleitä ja itkua. Kun ensimmäisen kerran vedin kappaleen livenä, itkin mikkiin.

- Pelkäsin ihmisten sanovan, että en oikeasti voi välittää tällä tavalla. Avasin nyt itseni täysin, käytännössä olen haavoittuvainen tuon kappaleen kautta, Lehtonen kertoo.

"Miksi kidutan itseäni?"

Vuonna 2014 Temptation Islandilla sinkkuna ollut Lehtonen kertoo, että osasi varautua ”pintaraapaisulta” siihen, kuinka haastavaa saarella olo tällä kertaa tulee olemaan. Mies kertoo, että ei halunnut kirjoittaa uudelle kappaleelle saaren tapahtumia kirjaimellisesti, sillä tärkeää oli se, että myös kuulijat pystyvät samaistumaan ikävän ja kaipuun tunteeseen.

Lehtonen kertoo voineensa saarella ikävän sekä iltanuotioiden aiheuttaman epätietoisuuden takia huonosti, eikä olo ollut hyvä ”edes päällä seisten.” Mies paljastaa kärsineensä muun muassa univaikeuksista.

- Kun menin nukkumaan, en nukkunut ainakaan mitään levollista unta. Heräsin aina aamuyöstä, aivan kuin sotaan lähdössä, ihan pirteänä. Katselin auringonnousua joka aamu ja yritin treenailla siellä. Kaikki minuutit ja sekunnit tuntuivat niin pitkiltä, kuin ne eivät loppuisi koskaan.

Lehtonen kertoo saarella miettineensä luovuttamista ”miljoona kertaa.” Mies kirjoitti aamuyön tunteina ahkerasti päiväkirjaansa.

- Olisi ollut paljon helpompaa vain sanoa, että lähden menemään, pitäkää tunkkinne. Miksi kidutan itseäni jäämällä? Todella paljon pyöri tuollaisia ajatuksia mielessä, Lehtonen muistelee kokemustaan saarella.

Tuska jättää arvet

Reissun aikana Lehtosen mieltä painoi erityisesti Eveliinan lähentyneet välit sinkkumies-Kalleen. Mies toteaakin, että saaren tapahtumista puhuminen ”repii haavoja aina vähän auki.” Vaikeista hetkistä huolimatta Lehtonen löytää kokemuksesta myös paljon hyvää. Sitä, onko hän yhä parisuhteessa oleva mies, Lehtonen ei voi vielä paljastaa.

- Uskon, että vuoden tai kahden päästä voin nauraa näille kokemuksille. Hyvä puoli on se, että ihmiset näkivät minusta vihdoin sen herkän ja hyvän puolen sekä sen, mitä olen oikeasti ihmisenä.

- Huono puoli oli se, että sain kokea niin paljon tuskaa ja se on sellaista, että se jättää arvet. Mutta arvet vain vahvistavat, Lehtonen kiteyttää.

Kuuntele Bile-Danin uusi Syliisi-kappale alta.

Lue myös: Bile-Dani julkaisi herkän biisin TIS-kokemuksistaan - riipaisevat sanoitukset tyttöystävä-Evestä

Lue myös: Bile-Dani julkaisi roisin kesäkappaleen - hitti vai huti?

Kilpailut

Uusimmat