Kuva: Senja Rapila

Bile-Dani järkyttyi nähtyään itsensä televisiossa: ”En oikeasti ole tuollainen mulkku”

22.05.2018 19:45 - Emmi Moilanen

Vuonna 2015 ihmisten tietoisuuteen ponnahtanut Daniel Lehtonen kertoo, että järkyttyi itsekin Bile-Danin saamasta mediahuomiosta. Nyt mies on näyttänyt julkisuudessa myös pehmeämmän puolensa.

Uuden Syliisi-kappaleen huhtikuussa julkaissut Bile-Dani, eli Daniel Lehtonen, 27, kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että reality-sarjoissa muodostunut vahva henkilöbrändi on "vienyt ja tuonut," mutta julkisuuteen lähteminen ei ole kaduttanut miestä päivääkään.

Lehtonen kertoo, että Bile-Danin rooli sai alkunsa vuonna 2014 Temptation Island Suomi -televisiosarjan ensimmäisen kauden kuvauksista. Sinkuksi saarelle lähtenyt mies myöntää, että varattujen naisten viettelyn sijaan lomailu auringon alla kiinnosti häntä huomattavasti enemmän.

- Siellä minä sitten biletin, biletin ja biletin. Jossain vaiheessa varattu-Jasmina sanoi, että Dani on tuollainen Bile-Dani, eihän se tee täällä muuta kuin bilettää, mies kertoo.

Seuraavana vuonna Lehtonen nähtiin Hottikset-sarjassa treffailemassa ja etsimässä itselleen kumppania. Mies kertoo lähteneensä ohjelmaan mukaan "mieluummin överit kuin vajarit" -asenteella.

- Vedin sen ihan ranttaliksi. En oikeasti uskonut, että se menisi noin suureksi, Lehtonen toteaa.

"En oikeasti ole tuollainen mulkku"

Lehtonen kertoo ”homman räjähtäneen” ensimmäisen Hottikset-jakson tultua ulos televisiosta. Mies paljastaa itsekin järkyttyneensä ohjelman myötä saamaansa mediahuomiota. 

- Tuli kaikenlaisia meemejä ja someilmiöitä. Olin ihan että oh my god, enhän minä voi kohta kävellä tuolla kadulla enää.

- Se oli kuitenkin varsin tuore tilanne itselleni, ei minua loppupeleissä kauheasti oltu valmisteltu siihen, että yhtäkkiä koko Suomen kansa tuntee ja tietää naamalta, Lehtonen muistelee.

Lehtonen kertoo sarjan esittämisen aikaan saaneensa enemmän vihakommentteja kuin positiivista palautetta.

- Mietin, että mitä minä duunaan? Että en oikeasti ole tuollainen mulkku, mitä 85 prosenttia ihmisistä ajattelee.

- Se oli todella raskas reppu kantaa. Kun ihmisillä oli mielikuva, että olin täysi dille ja sen kanssa mun oli pakko elää, hän jatkaa.

Tuohon aikaan Lehtonen työskenteli laivalla pelinhoitajana. Tositelevisiojulkisuuden myötä työt eivät kuitenkaan enää jatkuneet. Kaikeksi onneksi Lehtosella oli myös toinen työpaikka, joka turvasi toimeentulon, mutta mies kertoo menettäneensä Bile-Dani-roolin takia myös ystäviään.

- Ne joita olin luullut ystäviksi, tulivat ilmoittamaan vaan, että sä olet muuttunut mies, en halua olla enää kanssasi.

(kuva: Senja Rapila)

Rakkaus löytyi Bile-Danin ansiosta

Lehtosen mukaan hän ei kuitenkaan kadu julkisuuteen hakeutumista ja vahvaa julkista imagoaan. Vastoinkäymisistä huolimatta elämä Bile-Danina on tuonut hänelle myös paljon hyvää, kuten esimerkiksi työtarjouksia, musiikkiuran sekä mahdollisuuden osallistua televisio-ohjelmiin.

Lehtonen osaa nimetä myös yhden tietyn seikan, joka tuntuu voittavan ylivoimaisesti kaikki muut kokemukset.

- Bile-Danin ansiosta löysin Even, ja se voittaa ihan automaattisesti kaiken, Lehtonen toteaa vakavana.

Rakastuminen teki hallaa Bile-Danin imagolle

Vuoden 2015 kesällä Lehtonen ei olisi osannut kuvitellakaan olevansa nyt rakastunut mies, joka lähti yhdessä kumppaninsa kanssa koettelemaan parisuhteen kestävyyttä Temptation Islandille.

Sitä, mikä parisuhteen tilanne on kuvausten päättymisen jälkeen, Lehtonen ei saa vielä paljastaa. Hän kuitenkin muistaa elävästi hetken, jolloin tapasi Eveliinan ensimmäistä kertaa.

- Olin sinkku, viriili ja vapaa. Menoa ja kysyntää oli niin paljon. Sitten yhtäkkiä bileissä Eve astuu ovesta sisään ja katsoin että vau, mikä nainen.

Tämä oli Lehtosen mukaan se käänteentekevä hetki, joka ”ankkuroi” hänet.

- Rakastuin Eveen silloin niin tulisesti, se omalla tavallaan teki tuolle Bile-Dani -hommalle hallaa. Olin kuitenkin ihan sinut asian kanssa, mietin että voin heittää puoli elämää hukkaan ihan vain sen takia, että minulla on tuo mimmi.

Lehtonen myöntää, että parisuhde Eveliinan kanssa on yksi suurimmista syistä, miksi hänestä on nähty nyt julkisuudessa aivan uudenlainen puoli.

- Eve teki minusta paremman miehen, Lehtonen toteaa.

(kuva: Senja Rapila)

Oma käytös on kauhistuttanut jälkikäteen

Jo muutaman vuoden ajan julkisuudessa viihtynyt Lehtonen kertoo, että ei ota ilkeää palautetta ja negatiivista kommentointia itseensä. Nykyään Lehtosella on takanaan manageri ja tiimi, joiden kanssa mies ruotii saamaansa palautetta. Pahimmat julkisuuteen liittyvät kokemukset Lehtonen paljastaakin liittyvän itseensä.

- Silloin kun teki kaiken yksin, pahinta oli katsoa, kuinka ammuin yli jonkun tietyn asian, naisten dissaaminen, haastatteluja sun muita. Ja sitten kun piti pitää pokka, että oletko oikeasti tuollainen mulkku? Sitten piti olla vain että olen, olen ihan täysin tämmöinen mulkku.

Lehtonen kertoo, että ei todellisuudessa kokenut vastaavansa täysin antamaansa julkisuuskuvaa. Hän kuitenkin toteaa, että valinta oli tietoinen ja ajoittain myös todella raskas taakka kantaa. Temptation Islandin myötä Lehtosesta on nähty myös herkkä puoli.

- Olen tyytyväinen, että vihdoin, vihdoin se lähtee pois. En siis itke, että olen hankkinut sen roolin, se oli harkittu juttu. Mutta ihanaa on, että ihmiset näkevät vihdoin myös muun puolen itsestäni.

Kuuntele Bile-Danin uusi Syliisi-kappale alta.

Lue myös: Daniel, 27: "Ihmiset sanovat, että rakastan liian kovaa"

Lue myös: Bile-Dani avoimena TIS-kokemuksestaan: 'Koin niin paljon tuskaa'

Kilpailut

Uusimmat