Kuva: Getty Images

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Morgan Freeman pyytää anteeksi - "Ei ollut tarkoitukseni"

25.05.2018 10:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Morgan Freeman sanoo, että ei koskaan tekisi tieten tahtoen kenenkään oloa epämukavaksi.

CNN uutisoi eilen, että useat naiset syyttävät näyttelijälegenda Morgan Freemania, 80, seksuaalisesta häirinnästä ja sopimattomasta ulkonäön kommentoinnista. Miehen kanssa elokuvien kuvauksissa työskennelleet naiset syyttivät Freemania muun muassa epäasiallisesta koskettelusta, ja hänen väitetään myös yrittäneen nostaa erään tuotantoassistentin hametta. Jutussa yhteensä kahdeksan naista kertoi Freemanin häirinneen heitä.

Nyt Freeman on antanut julkisen anteeksipyynnön.

- Kaikki, jotka tuntevat minut tai ovat työskennelleet kanssani tietävät, että en tarkoituksella loukkaisi tai tietoisesti tekisi kenenkään oloa epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämukavaksi tai epäkunnioitetuksi seurassani. Tuo ei koskaan ollut tarkoitukseni, Freeman sanoo tiedotteessa.

Naiset, jotka puhuivat jutussa Freemanin epäasiallisesta käytöksestä ovat työskennelleet palkitun näyttelijän kanssa joko elokuvien kuvauksissa tai Freemanin Revelations Entertainment -tuotantoyhtiössä. Freemanin käytöksen selvittäminen sai alkunsa CNN:n toimittajan Freemanilta saamasta kommentista elokuvan pressitilaisuudessa. Toimittaja Chloe Melas kertoo, että tilaisuudessa Freeman kätteli naista pitkään, katseli naista päästä varpaisiin ja kehui hänen ulkonäköään. Melas halusi selvittää, ovatko muut naiset kokeneet jotain vastaavaa ja saikin toimittajakollegoilta tietoja useista vastaavanlaisista kokemuksista.

Freemanin vihjailevien ja ulkonäköön takertuvien kommenttien kohteeksi joutuneet naiset kertoivat CNN:lle alkaneensa pukeutua peittävämmin Freemanin läsnä ollessa, jotta he välttyisivät kommenteilta. Kukaan juttua varten haastatelluista naisista tai tilanteiden muista todistajista ei raportoinut Freemanin käytöksestä eteenpäin peläten työpaikkansa menettämistä.

Lue myös: Morgan Freeman häirintäsyytösten kohteena - sopimatonta koskettelua, hameen nostelua...

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat