Kuva: Mikko Räsänen

Nelli Matula, 22, opiskelee kolmatta ammattiaan: "Haluaisin suorittaa vielä lentolupakirjan"

13.06.2018 17:15 - Henna Koste

Laulaja Nelli Matula valloittaa tänä kesänä festarilavat. Määrätietoinen nainen on ehtinyt viettää aikaa myös koulun penkillä.

Laulaja Nelli Matulan, 22, ensimmäinen kiertuekesä on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Suurimmilla festareilla lavashow'ssa nähdään ison maailman meininkiä: asuvaihdoksia ja paljon koreografiaa. Lapsesta asti tanssia harrastanut Matula on päässyt suunnitelemaan myös koreografioita. Musiikkikuviot rullaavat loistavasti, siitä huolimatta Matula on ehtinyt ottamaan haltuunsa muitakin aloja.

- Minulla on kamalasti unelmia. Olen krooninen CV:n kerääjä. Olin lukiossa vaihto-oppilaana ranskankielisessä Sveitsissä. Kun tulin takaisin ajattelin, että olen vuoden myöhässä ikäluokastani, Matula muistelee.

Hän toteaa, ettei ole pysähtynyt ylioppilaskirjoitusten jälkeen ollenkaan. Leipomista rakastava laulaja on ehtinyt opiskella kondiittoriksi ja seuraavana vuonna ammattimuusikon tutkinnon. 

- Nyt opiskelen liiketaloutta ammattikorkeakoulussa, Matula kertoo ja jatkaa, että kaupallinen ala on kiinnostanut häntä aina.

"Opiskelu on ollut aina p*rkeleen vaikeaa"

Koulumenestys ei kuitenkaan ole tullut helpolla.

- Minulla on lievä luki- ja kirjoitushäiriö. Opiskelu on ollut minulle aina p*rkeleen vaikeaa. Olen ollut aina semihyvä, mutta on tuntunut epäreilulta, kuinka paljon minun täytyy tehdä töitä. Kaverit lukivat kappaleen kerran ja osaavat sen jo. Minä luin kymmenen kertaa ja olen ihan ookoo, Matula kuvailee.

Artisti ei ole antanut opiskeluvaikeuksien lannistaa häntä, päinvastoin. 

- Haluan hankkia jossain kohtaa elämää akateemisen tutkinnon, koska haluan näyttää itselleni, että pystyn siihen. Kouluttautuminen on minulle myös turvaverkko. Koen pystyväni tekemään vapautuneemmin  musiikkia, kun minun ei tarvitse ripustautua vain siihen ja ajatella, että se on kaikki, mitä minulla on, artisti kertoo.

Myös armeijahaaveet ovat näkyneet vahvasti naisen nuoruudessa.

- Olin lapsena poikatyttö. Vielä neljä vuotta sitten halusin inttiin. Perheessämme armeija on kovassa arvossa ja kaikki ovat RUK:in käyneitä. Halusin hävittäjälentäjäksi. Treenasin Sveitsissä ilmavoimien pääsykokeiden kuntotesteihin koko vuoden. Sitten muistin, että olen tyttö, eikä minun ole pakko mennä inttiin, Matula naurahtaa. 

Vaikka Matula tietää, että rauhoittuminen tekisi hyvää, eivät villeimmät haaveet ole päässeet unohtumaan.

- Haluaisin kyllä edelleen suorittaa lentolupakirjan. Se olisi siistiä, Matula suunnittelee.

Nelli Matula kuvailee itseään krooniseksi CV:n kerääjäksi. (kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Huh, mikä Whitney Houston -tulkinta Tähdet, tähdet -ohjelmassa! Katso video

Kilpailut

Uusimmat