Kuva: Getty Images

Teräsmies-tähti pelkää, että naisille flirttailu johtaa nykyään raiskaussyytöksiin - somekohu syntyi

13.07.2018 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Henry Cavill on nyt pyytänyt kommenttejaan anteeksi, mutta sanoo myös tulleensa väärinymmärretyksi.

Useissa supersankarielokuvissa Teräsmiestä näytellyt Henry Cavill, 35, on joutunut somekohun pyörteisiin #MeToo-kampanjaa liippaaviin kommentteihin liittyen. Mies otti GQ Australia -lehdessä kantaa siihen, miltä hänestä tuntuu flirttailla naisille #MeToo-kampanjan leimaamana aikana. Kyseinen kampanja vastustaa seksuaalista häirintää ja ahdistelua, mutta keskustelu on silloin tällöin siirtynyt myös siihen, miten miehet enää uskaltavat lähestyä naisia flirttailutarkoituksessa.

Henry Cavillilta kysyttiin GQ Australian haastattelussa, onko #MeToo saanut hänet pohtimaan uudelleen, miten hän on naisia elämänsä aikana kohdellut. Mies sanoi uskovansa, että ei koskaan ole kohdistanut naisiin epäasiallista käytöstä mutta joutuu nyt entistä enemmän miettimään, miten naisia uskaltaa lähestyä.

- Siinä on jotain hienoa, kun mies jahtaa naista. Mielestäni naista pitää kosiskella ja jahdata, mutta ehkä olen vähän vanhanaikainen ajatuksessani, Cavill sanoi.

Mies jatkoi, että jahtaamisesta tulee siinä vaiheessa hankalaa, kun flirttailuun aletaan asettaa tiukkoja sääntöjä.

- Sitten sitä helposti ajattelee, että en halua mennä puhumaan naiselle, koska sitten minua pidetään raiskaajana tai jotain. Jos minä julkisuudenhenkilönä menen flirttaamaan jollekulle, kuka tietää, mitä siinä tapahtuu? Cavill sanoi.

Cavill harmitteli haastattelussa sitä, että jos nyt naiselle flirttaillessa saa kiinnostuksen kohteelta kieltävän vastauksen, täytyy tyytyä tähän ja luovuttaa, jotta ”ei joudu vankilaan”.

Ymmärrettävästi miehen kommenteista nousi kohinaa sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä Cavill vei #MeToo-keskustelua väärille raiteille syyttäessään häirinnänvastaista kampanjaa häirintään liittymättömän flirttailun hankaloittamisesta. Mies on saanut myös paljon tukea kommenteilleen, ja monet miehet ovat samastuneet Cavillin epävarmuuksiin flirttailun suhteen. Some-kritiikki nousi kuitenkin sellaisiin mittasuhteisiin, että Cavill näki parhaaksi antaa julkisen anteeksipyynnön. Edustajiensa kautta mies on kertonut medialle, että hän haluaa pyytää anteeksi kommenttiensa aiheuttamaa hämmennystä ja väärinymmärryksiä.

- Haluan tähdentää, että olen aina pitänyt ja tulen aina pitämään naisia suurimmassa mahdollisessa arvossa, oli kyse sitten ystävyyssuhteesta, työsuhteesta tai parisuhteesta. En koskaan halua olla epäkunnioittava missään mielessä, mies kommentoi.

Cavill lisäksi sanoi tästä tapauksesta oppineensa ”toimituksellisista vapauksista” ja ”kontekstista”, mikä viittaa siihen, että mies ei ole täysin tyytyväinen siihen, miten GQ Australia hänen kommenttinsa kirjoitti juttuunsa.

Lue myös: Eero Ritala jyrähtää #MeToo-kampanjan vähättelijöistä - "Paskapuhetta"

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat