Kuva: Getty Images

Tiukka sääntö hämmentää: Meghan Markle joutuu luopumaan syntymäpäivälahjoistaan

08.08.2018 13:15 - Elisa Jalasjoki

Lahjoja lähettäneet fanit saavat valmistautua vastaanottamaan pakettinsa takaisin.

Lauantaina 37-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Meghan Markle, ei tietojen mukaan saa pitää kaikkia vastaanottamiaan syntymäpäivälahjoja. 

Hello!-lehden mukaan lukuisia lahjoja faneiltaan vastaanottanut Markle joutuu luopumaan suurimmasta osasta niitä. Syynä tähän on hovin virallinen protokolla, jonka mukaan hovin kuninkaallinen jäsen ei saa vastaanottaa muuta kuin kukkia, ruokatarpeita, kulutustuotteita, kirjoja tai jotakin sellaista, jonka arvo ei ylitä 150 dollaria. 

Lahjat, jotka eivät istu yllä mainittuihin kategorioihin, palautetaan takaisin lähettäjilleen, mikäli hovi uskoo antajan hyötyvän lahjastaan ennemmin, kuin sen alkuperäinen vastaanottaja.

Erityisen merkittävä syy kyseisen toimintatavan taustalla on se, etteivät kuninkaalliset saa vastaanottaa minkäänlaisia ilmaistuotteita yrityksiltä, tai edes ihmisiltä joita he eivät tunne henkilökohtaisesti. Tällä pyritään välttymään mainostarkoituksissa tehdyiltä lahjoituksilta.

"Iso-Britannialaisten yksityishenkilöiden, jotka eivät tunne kuninkaallista henkilökohtaisesti, tekemistä lahjoituksista tulee kieltäytyä, mikäli ne herättävät epäilyksiä itse omaisuudesta, tai sen lähettäjän motiiveista", hovi tiedottaa. 

Todennäköistä onkin siis se, että satoja lahjoja vastaanottanut Markle joutuu useimmat niistä palauttamaan. 

Mitä mieltä sinä olet kyseisestä säännöstä, onko se liian tiukkaa, vaiko kenties tarpeellista?

Lue myös: Rikkoiko Meghan Markle hovin protokollaa? Fanit suivaantuivat vilahtavista rintaliiveistä

Lue myös: Meghan Markle suivaantui isänsä sanomisista - ei aio korjata välejään häneen

Lähde: Hello!

Kilpailut

Uusimmat