Kuva: Getty Images

Hollywoodin tähtinäyttelijä kasvoi kultissa - ensimmäinen avioliitto oli järjestetty

18.08.2018 15:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Muun muassa Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan tähti Glenn Close puhuu lapsuudestaan erikoisen kultin varjossa.

Glenn Close, 71, oli vain seitsemänvuotias kun hänen vanhempansa liittyivät kulttina pidettyyn liikkeeseen, MRA:han. Nimi muodostuu sanoista Moral Re-Armament ja sen perusajatuksena on se, että maailman muuttaminen lähtee yksilötasolta. Kulttina pidetty ryhmä perustettiin vuonna 1938 pastori Frank Buchmanin, evankelista-fundamentalistin toimesta.

Muun muassa Vaarallinen suhde eli Fatal Attraction -elokuvasta tunnettu näyttelijätär kasvoi kultin varjossa 15 vuoden ajan. Naisen mukaan yksilöllisiä ajatuksia ei suvaittu, vaan kaikkien piti ajatella ja toimia samalla tavalla. Close koki tilanteen ahdistavaksi, sillä hän ei tiennyt, pystyikö luottamaan vaistoihinsa. 

Myös hänen kaksi ensimmäistä aviomiestään löytyivät ryhmittymän sisältä. Ensimmäistä avioliittoaan Close kuvailee järjestetyksi. 

Nainen irtautui kultista 22-vuotiaana. Sitä, miten hän pääsi ryhmästä irtautumaan, hän ei ole ikinä kertonut. Close lähti opiskelemaan näyttelijäksi ja on sittemmin luonut todella menestyksekkään uran. Close on ollut kuudesti Oscar-ehdokkaana ja lisäksi hänet on palkittu esimerkiksi kolmella Emmyllä ja kahdella Kultaisella maapallolla. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat