Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Nuorille tarjotaan huumeita ensin ilmaiseksi, jotta heitä olisi helpompi hallita

01.10.2018 07:15 - Katariina Auvinen

Arman Alizad tutustuu Kapkaupungin pelottavimpiin jengeihin.

Arman ja Viimeinen ristiretki -televisio-ohjelman kolmas kausi alkoi viime maanantaina. Tämän illan jaksossa Arman Alizad keskittyy jengeihin. Mies matkustaa hengenvaaralliseen Kapkaupunkiin ja tutustuu siellä jengikeskittymiin. 

- Etelä-Afrikassa jengeillä on pitkä historia ja niitä on alkujaan keksitty valkoista sortovaltaa vastaan, Arman Alizad selventää jaksossa. 

Monet nuoret omistavat henkensä jengeille ja he kasvavat ympäristössä, jossa rikollisuus, murhat sekä kovien huumeiden käyttö on arkipäivää. 

- Monesti jengiin liittyvät nuoret saavat huumeita ensin ilmaiseksi, jotta he jäisivät koukkuun. Tämän jälkeen heitä on helpompi hallita ja heitä voidaan yllyttää ríkoksiin helpommin, Alizad kertoo. 

Kapkaupungissa valtaa pitää yhteensä seitsemän jengiä, jotka tappelevat keskenään. Alizad tapaa muun muassa miehen nimeltä Errollin, joka yrittää ylläpitää rauhaa jengien väleillä. 

- Yritän pitää rauhaa yllä jengien välillä seitsemänä päivänä viikossa. Se on kovaa työtä. Olen kuin parisuhdeneuvoja, joka yrittää sovitella, Erroll kertoo.

Errolilla on omakohtaisia kokemuksia jengien julmuudesta, joka on saanut hänet taistelemaan rauhan puolesta. 24 vuotta sitten hän löysi oman poikansa ammuttuna kadulta. 

- Tuska ei poistu koskaan. En voinut mennä poikani lähelle tai koskea häntä, tuska oli niin paha ja on edelleen, mies purskahtaa kyyneliin. 

Köyhyys on suurin seikka, joka ajaa nuoria jengeihin. Nuoret haluavat selviytyä, jonka vuoksi heidän pitää valita puolensa ja jenginsä. 

Arman ja viimeinen ristiretki 
Nelonen 
Klo 22.00

Kilpailut

Uusimmat