Kuva: Getty images

Victoria´s Secret -mallin ahdistus ajoi naisen itsemurhan partaalle - teki radikaalin ratkaisun

27.09.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Gisele Bündchen laittoi koko elämänsä uusiksi sen jälkeen, kun hänen paniikkikohtaukset yltyivät yltymistään.

Huippumalli Gisele Bündchenilla, 38, tuntuu olevan kaikkea. Nainen on menestynyt malli, hän on onnellisesti naimisissa ja kahden lapsen äiti. Kaunotar on nyt kuitenkin paljastanut, ettei kaikki ole aina siltä, miltä ulkopuolisille elämä voi näyttää. 

Bündchenin mukaan hän on kärsinyt pitkään paniikkikohtauksista. Jossain vaiheessa kohtaukset haittasivat hänen mielenterveyttään niin pahasti, että hän velloi itsetuhoisissa ajatuksissa. 

- Asiat voivat näyttäytyä täydellisenä ulkopuolisille, mutta todellisuudessa monella ei ole mitään hajua, mitä oikeasti on tapahtumassa, hän kertoo People-julkaisulle. 

(kuva: Getty images )

Bündchen kasvoi isossa perheessä ja keskimmäisenä lapsena. Hän kertoi, ettei hänestä tuntunut ikinä mitenkään erikoiselle, kunnes hänen malliuransa alkoi tytön ollessa 14-vuotias. Kankean alun jälkeen ura lähtikin hurjaan liitoon. Nuorelle kerrottiin muun muassa ensin, että hänen nenänsä on esimerkiksi aivan liian iso, jotta tämä menestyisi mallina. 

Mallinura oli huipussaan 2003, kun nainen sai ensimmäisen paniikkikohtauksen. Se tuli lennolla, jolla oli hieman turbulenssia. 

- Aloin sen jälkeen pelkäämään suljettuja tiloja, kuten tunneleita, lentokoneita ja hissejä. Ylipäätään entistä useammat paikat aiheuttivat minulle suunnatonta ahdistusta, mitä en voinut ymmärtää. Minullahan oli kaikki hyvin, joten en tiennyt, miksi reagoisin juuri kuten tein, Victoria´s Secret -malli kertoo. 

Nainen kuvattuna vuonna 2005, kun paniikkikohtaukset olivat yltyneet äärimmilleen. (kuva: Getty Images )

Tilanne paheni koko ajan. 

- Tunsin itseni vain pienemmäksi ja pienemmäksi sekä sulkeuduin omaan maailmaani. Jossain vaiheessa tilanne meni niin pahaksi, että mietin omalta parvekkeeltani hyppäämistä, jotta kohtaukset loppuisivat. Se, että ei pysty hengittämään, on pahin tunne, Bündchen kertoo. 

Lääkäri määräsi naiselle vahvaa rauhoittavaa lääkettä, mutta malli päätti ettei hän hoitaisi asiaa lääkkeillä. Sen sijaan nainen muutti elämäntyyliään täysin. Hän luopui sokerista, alkoholista, tupakasta ja kofeiinista. Tämän lisäksi nainen mietti elämäänsä ja suhdettaan uudessa valossa. Hän seurusteli tuolloin Leonardo DiCaprion kanssa, joten hän päätti suhteen, koska ei ollut tyytyväinen tilanteeseen. 

Sen jälkeen nainen on saanut elämänsä hallintaan ja paniikkikohtaukset ovat väistyneet. 

Lue myös: Albiinotyttöä haukuttiin rajuin sanoin - yksi kohtaaminen muutti itsetuhoiset ajatukset

Lähde: People 

Kilpailut

Uusimmat