Kuva: Katariina Auvinen

Näyttelijä Ilkka Heiskanen paljasti, mikä sai hänet lopettamaan juomisen - heijastus oli liikaa

21.10.2018 10:45 - Katariina Auvinen

Ilkka Heiskanen laittoi korkin kiinni jo 1990-luvulla.

Näyttelijä Ilkka Heiskanen, 56, on tuttu muun muassa Vares-elokuvista sekä Kotikatu-sarjasta. Mies on ehtinyt olla monessa mukana, kokenut upeita asioita ja elänyt täysillä, mutta elämää on varjostanut myös alkoholismi. Mies on julkaissut oman elämäkerran, jossa hän avaa monia asioita. 

Heiskanen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa, että hän on oppinut olemaan lempeä itselleen. 

- Se on tullut osaksi myös tuon kirjan tekemisen myötä, jonka aikana käsittelin asioita, Heiskanen kertoo. 

Heijastus ikkunasta pysäytti 

Hän laittoi ensimmäisen kerran korkin kiinni 1990-luvulla. Hetki, jolloin hän päätti lopettaa, on syöpynyt miehen mieleen erittäin hyvin. 

- Elettiin 90-lukua kun Keravalla oli paikallisradio Etelän ääni, jonne hyvä ystävä sekä hieno mies, Hermanni Seppälä, järjesti minulle keikan. Hän näki minun hädänalaisen tilanteen, kun kaikki muut työt olivat jo menneet, Heiskanen muistelee. 

- Työ piti sisällään muun muassa repparihommaa, jota tein kadulta käsin. Se oli loppusyksyn aikaa ja räntää satoi taivaalta, mä painoin silloin pitkälle päälle 90 kiloa ja olin aika masentuneissa tunnelmissa. Mulla oli lippalakki päässä ja mainostakki päällä ja räntää oli jo kerääntynyt lippalakin päälle, kun näen itsestäni heijastuksen erään ikkunan kautta, hän kertoo. 

(kuva: Katariina Auvinen )

Heijastuksesta katsoi vastaan surullinen näky. 

- Mä näin silloin ylipainoisen kaverin seisomassa yksin räntäsateessa. Se tunne ei tullut surun vaan tolkuttoman lämmön kautta, kun näin möykyn seisovan siinä räntäsateessa. Se oli ohikiitävän lyhyt hetki, mutta merkityksellinen, Heiskanen kertoo. 

- Tähänkö minä olen nyt tullut? Mietin sitä huumorin kautta. Pohdin, että olen käynyt korkeakoulut ja ura on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta tässä minä seison räntäsateessa ja ihmisiä ei kiinnosta pätkääkään, Heiskanen kertoo. 

Vaikka mies on syyttänyt itseään rankasti vuosien saatossa, tuohon räntäsateessa mainittuun hetkeen liittyi kuitenkin armo itseään kohtaan. Se auttoi miestä kohti selvempää elämää. 

Alkoholi ei ole mörkö 

Nykyisin mies elää alkoholin kanssa hyvässä sovussa. 

- Alkoholi on hieno juoma niille, jotka osaavat juoda. Mä mielellään tarjoilen alkoholia, mutta teen sen kädenliikkeen poispäin itsestäni. Mä en missään nimessä moralisoi ihmisiä, jotka käyttävät alkoholia. 

- Viihdyn yhtä hyvin kapakoissa, mutta kupissani on vissyä tai kahvia, hän kertoo. 

Lue myös: Näyttelijä Ilkka Heiskanen syynätään aina turvatarkastuksessa huolellisesti - syy on erikoinen

Kilpailut

Uusimmat