Kuva: Senja Rapila

Shirly Karvinen työstään ulkoministeriössä: "Oli niin perseestä, että oli pakko hakea missikisoihin"

23.10.2018 10:30 - Henna Koste

Ex-missi ja juontaja Shirly Karvinen työskenteli ennen ulkoministeriössä assistenttina. Hän allekirjoittaa kaikki paikkaa koskevat väitteet.

Ulkoministeriön keväällä 2018 toteuttama tasa-arvo - ja yhdenvertaisuuskysely on karua luettavaa. Siinä on selvinnyt muun muassa se, että häirinnästä on tehty esimiehille jopa 54 ilmoitusta, mutta ainoastaan 13 tapausta oli lähdetty selvittämään. Keskustelu aiheesta on käynyt tänään kuumana.

Asiaa käsiteltiin myös Radio SuomiRockin Aamussa, jossa juontaja Shirly Karvinen avautui omakohtaisista kokemuksistaan.

- Seksuaalista häirintää, ulkonäön kommentointia, keskusteluista eristämistä eli kiusaamista, Karvinen summaa päivän uutista juontajakollegoidensa Ville Kinaretin ja Mikko Honkasen kanssa.

Miss Suomeksi vuonna 2016 valittu ja sittemmin juontajana työskennellyt Karvinen on työskennellyt aiemmin ulkoministeriön palveluksessa.

- Olen nähnyt, mitä kaikkea siellä tapahtuu. Työskentelin assistenttina. Voin allekirjoittaa kaikki nämä väitteet. Siellä on selkeä nokkimisjärjestys. On tietyt hetket, jolloin pomoja saa mennä häiritsemään. He saattavat alkaa raivoamaan, kun tietokone ei toimi, mutta todellisuudessa he eivät vain osaa käynnistää sitä, Karvinen huomauttaa.

- Siellä on niin kuivaa, että sielu vähän kuolee. Villein keskustelu oli kahvipöydässä, että millainen kuppi kelläkin on, hän jatkaa.

Nainen kuitenkin korostaa, että joukkoon mahtui muutamia hyviäkin tyyppejä.

- Se oli kuitenkin niin perseestä, että oli pakko lopettaa koulut kesken ja hakeutua missikisoihin, Karvinen heittää. 

Kuuntele SuomiRockin Aamua arkisin kello 7-11.

Voice.fi ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Shirly Karvinen yllättyi Love Island Suomi -ohjelman kuvauksissa: "Ei mennyt kuten ajattelin"

Kilpailut

Uusimmat