Kuva: Mikko Räsänen

Pamela Tola hyppäsi lastenkirjan hahmon rooliin: "Se oli ihan mahtavaa"

12.12.2018 20:15 - Henna Koste

Ohjaaja-näyttelijä Pamela Tola kertoo, että toisia rooleja muistelee enemmän lämmöllä kuin toisia.

Pamela Tolan, 37, ohjaama Swingers-elokuva sai hiljattain ensi-iltansa. Nainen kertoo urastaan Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Esko Eerikäisen haastattelussa. Tola toteaa, ettei ole kyllästynyt näyttelemiseen, vaan ohjaaminen on tuntunut luontevalta askeleelta uralla. Monet roolit ovat olleet Tolalle eri tavoin rakkaita.

- Minusta oli ihan mahtavaa, että sain esittää Rauha Räppääjää Risto Räppääjä -elokuvassa, joka tulee ensi-iltaan helmikuussa. Kun sain tietää tästä, olin ihan fiiliksissä, että saan tehdä oikeasti tällaisen hahmon. Rakastan näitä kirjoja, ne ovat tuttuja meidän perheessä, hän iloitsee tuoretta rooliaan. 

Samalla tavoin Tola on intoillut rooleistaan aiemminkin. 

- Kun mietin itseäni 15 vuotta sitten ja niitä rooleja, mitä silloin sain - olin niistäkin, että ihan mahtavaa! Se liittyy myös paljon siihen, että missä hetkessä on silloin, mikä on oma kokemus ja elämäntilanne. Jälkikäteen niihin ei suhtaudu samalla tavalla, jotkut roolit ovat sellaisia, että niitä muistelee enemmän lämmöllä kuin toisia, nainen huomauttaa. 

Tola tietää, että jotta roolista innostuu, täytyy sen motivoida jotenkin näyttelijää. 

- Vaikka se olisi pienikin rooli, se voi olla äärimmäisen motivoivaa, jos siinä on joku, mitä pääsee näyttelemään, Tola sanoo.

Kuuntele Sunnuntaibrunssi-ohjelmaa sunnuntaisin. Voit kuunnella jaksoja täältä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Pamela Tola, millaista on näytellä oman puolison kanssa?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat