Kuva: Mikko Räsänen

Pamela Tola, millaista on näytellä oman puolison kanssa?

11.12.2017 08:15 - Henna Koste

Näyttelijä Pamela Tola näyttelee Kolmistaan-sarjassa yhdessä miehensä Lauri Tilkasen kanssa.

Näyttelijä Pamela Tola, 36, tähdittää Kolmistaan-sarjaa, joka saa ensi-iltansa 14. joulukuuta Elisa Viihteessä. Vaihderikas juoni kuluu lyhykäisyydessään näin: kimppakämpässä asuva kolmikko Vilma, Seve ja Markus päätyvät sänkyyn yhdessä. Vähän ajan kuluttua Vilma tekee raskaustestin. Hän on raskaana jommallekummalle miehistä. Sotku on valmiina setvittäväksi!

Tolan lisäkseen kolmiodraaman osallisena ovat hänen miehensä Lauri Tilkanen ja Eero Ritala. Tällä hetkellä pariskunta Tola ja Tilkanen näyttelevät yhdessä myös Turun kaupunginteatterissa Kybersielut-näytelmässä. Tola huomauttaa, että puolison kanssa näytteleminen ei tunnu lopulta kovin erikoiselta.

- Minulla on paljon läheisiä ystäviä, keiden kanssa näyttelen. Vertaan sitä siihen, näyttelijätär toteaa.

Hän korostaa, että tilanteeseen ei tuoda muita kuin työasioita.

- Kun tuntee toisen tosi hyvin, siinä on hyvät lähtökohdat tehdä yhdessä töitä. Jos toinen ohjaisi toista, se voisi olla kiusallista. Olemme samalla viivalla, Tola pohtii.

Kuvauksissa tärkeintä on kuitenkin pitää hyvä tunnelma yllä.

- Kun tehdään komediaa, on tärkeää, että on kivaa yhdessä. Jos on tosi nihkeä meininki, niin se on aika raskasta. Ei sitä haluakaan tuoda jonnekin työpaikalle kotiasioita tai alkaa niistä vääntämään, Tola sanoo.

Liian kiusallista lapsien nähtäväksi

Tähti huomauttaa, että kuvauksissa suuri osa ajasta kuluu odotteluun. 

- Itselleni on haastavinta se, miten pitää itsensä motivoituneena ja energisenä niinä hetkinä, kun pitää odotella tai on vaikka 12 tunnin päivä, hän sanoo.

Kolmistaan-sarjassa on energinen tunnelma ja kuten aina näyttelijöiden piti olla koko ajan skarppina.

- Yhtäkkiä kuvataan ensimmäistä jaksoa ja seuraavaksi saatetaan kuvata viimeistä. Ensimmäisessä et ole raskaana ja seuraavassa kohtauksessa oletkin, Tola naurahtaa.

Nainen on sanonut omille lapsilleen, että he eivät saa katsoa sarjaa kuin vasta eläkkeellä. 

- Eivätkä he varmasti haluakaan. On se verran kiusallista, Tola sanoo viitaten roiseihin kohtauksiin ja villiin tarinaan.

Kolmen lapsen äiti kertoo olevansa tiukka elokuvien ikärajoitusten kanssa. Myöskään hänen tähdittämiään elokuvia katsotaan kotona aniharvoin. 

- Näytin heille 21 tapaa pilata avioliitto, kun se tuli telkkarista, Tola kertoo.

Katso Kolmistaan-ohjelman traileri alta.

Lue myös: Me Naiset: Lapsena orvoksi jäänyt Pamela Tola: "elämä oli pitkään pelkkää kuolemista"

Kilpailut

Uusimmat