Kuva: Mikko Räsänen

Esko Eerikäinen viettää aaton taas joulupukkina - taustalla upea ele

14.12.2018 11:15 - Henna Koste

Radiojuontaja Esko Eerikäinen tekee jouluna hyvää.

Radio Novan Esko Eerikäinen haaveilee perinteisestä joulusta pitkän pöydän ääressä ison suvun ympäröimänä. Vuodesta toiseen mies on kuitenkin viettänyt joulua eri paikoissa – Los Angelesissa, joulupukkina pääkaupunkiseudulla tai radiostudiossa. Hän ei haluaisi antaa myöskään niitä muistoja pois. Myös tänä jouluaattona Esko viihtyy Radio Novan studiossa joululähetyksen merkeissä kello 9-13.

- Jouluna on paljon yksinäisiä ihmisiä. Heillä ei ole perhettä tai eivät ole perheensä kanssa väleissä. Moni on myös töissä. On kiva pitää seuraa. Tekisin mielelläni lähetystä pidempäänkin, mutta joulukiireet painavat päälle. Lähetys täyttyy viesteistä ja soitoista. Jaan lippuja Backstreet Boysin keikalle, Esko kertoo ja viittaa samalla aiempien vuosien joululähetyksiinsä.

Lisäksi joululähetyksessä otetaan yhteyttä eri puolille maailmaa.

Kun Esko sulkee radiotalon oven, hän suuntaa kotiin vaihtamaan joulupukin vermeitä. Suosikkijuontaja tekee joulupukin keikkaa nyt kolmatta kertaa. Alun perin ajatus lähti kaverin toteamuksesta.

- Olin yksin himassa ja se ajatus hirvitti. Kaverini ehdotti, että miksen lähtisi joulupukiksi. Pohdin hetken ja laitoin ilmoituksen Facebookkiin, varauksia tuli heti, Esko kertoo.

"Joulupukkina näki paljon"

Joulupukkina työpäivät ovat olleet pitkiä, ja Esko kiersi Espoota, Helsinkiä ja Vantaata ristiin rastiin. 

- Siinä näki paljon. Olin idyllisissä perheyhteisöissä, joissa oli mukana myös isovanhemmat. Oli myös yksinhuoltajia, toisilla oli tiukempaa. Oli hienoa, että vanhemmat halusivat antaa kuitenkin elämyksen lapsille. Toisilla taas oli kaikkea mahdollista. Oli siistiä olla siinä roolissa, lapsille se meni kuin vanha raha, Esko kertoo. 

- Oli hauska ajella autolla, kun vastaan tuli varmaan 80 joulupukkia. Kaikkien kanssa moikattiin. Poliisit olivat myös pysäyttäneet yhden joulupukin. Jos joku lapsiperhe ajoi ohi, oli varmaan kiva selitellä, miksi poliisit ovat pysäyttäneet pukin, Esko naurahtaa. 

Joulupukkitienisteistään Esko on lahjoittanut osan hyväntekeväisyyteen. 

- Olen tukenut Kolumbian katulapsia. Olen mukana useassa hyväntekeväisyysjärjestössä. Niitä on olemassa paljon, mihin voisi lahjoittaa. Viime vuonna lahjoitin kuitenkin Kolumbian katulapsille, Esko kertoo.

Kuuntele 24. joulukuuta Radio Novan joululähetystä kello 9-13.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Hunks-tanssija lopetti uransa - saa nyt tylyjä kommentteja lihomisesta

Kilpailut

Uusimmat