Kuva: Emmi Moilanen

Riku Rantala tahtoo Suomeen erikoisen jouluperinteen: "Kakkaava Sauli olisi upea joulupatsas"

23.12.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Madventuresin Riku Rantala paljasti, että tahtoisi katalonialaisen jouluperinteen rantautuvan myös Suomeen.

Madventures-kaksikko Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin jouluun valmistautuminen poikkeaa toisistaan melkoisesti. Siinä, missä Riku painaa omien sanojensa mukaan nuppi punaisena vielä viime metreille saakka, Tunna virittäytyy stressittömään jouluun jo heti joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien. 

- Fokusoin joululahjojen ostamisen kahteen päivään, jolloin ostan kaikki lahjat. Usein teen sen jopa jouluaattona, mutta muuten koitan pitää koko joulukuun mahdollisimman stressittömänä. Se on aivan ihanaa, Tunna kertoo. 

Riku sen sijaan totaalinen rentoutuminen ei suju kovinkaan helposti, mutta kyllä jouluaatolta muutama minuutti siihenkin hommaan löytyy. Iskelmän Satu Kotonen haastatteli kaksikkoa joulusta ja sen perinteistä. Riku yllätti kertomalla, että hän haluaisi hyvin erikoisen jouluperinteen rantautuvan myös suomeen. 

- Kyseessä on katalonialainen jouluperinne, jossa tehdään seimikuvaelma esimerkiksi piparkakkutaikinasta. Aasien, Jeesus-lapsen ja Marian lisäksi mukana on yleensä myös jokin henkilö, joka kakkaa tallin nurkassa. Tämä hahmo on yleensä vaihtuva, mutta olen nähnyt esimerkiksi Espanjan monarkin, Letizian-hahmon tällaisessa kuvaelmassa, Riku kertoo. 

(kuva: Emmi Moilanen )

Satu Kotonen tiedustelee, kuka voisi olla Suomessa tällainen henkilö, joka on kakalla tallin nurkalla. 

- No se voisi olla esimerkiksi Sauli Niinistö. Kakkaava Sauli olisi upea joulupatsas, kaikella kunnioituksella kuitenkin. Sauli Niinistöhän on kuin Suomen kuningas, Riku pohtii. 

Kummankaan miehen joulupöydissä ei nähdä lihaa, mutta kala maistuu molemmille. 

- Jos pitäisi valita paras jouluruoka, niin kalat eri muodoissa. Sitä kuitenkin pitäisi vähentää, niin sanoisin sitten seitankinkun, Tunna pohtii. 

Rikulle maistuu parhaiten jallugraavattu kala. 

Lue myös: Madventures-kaksikko paljastaa parhaimmat vinkit krapulan torjuntaan - katso miten kannattaa juhlia

Lue myös: Tunna Milonoff julkaisi kauniin hääkuvansa - ylistää vaimoaan vuolaasti: "Jumalatar!"

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat kaikki osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat