Kuva: RadioPlay

Murhaaja asui perheen talossa kuukausia ennen verityötä - kotiapulainen luuli kummitukseksi

11.02.2019 21:45 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan jaksossa tarkastellaan Saksaa järkyttänyttä surmaa.

RadioPlayn Huorapuutarhan-murhapodcastissä Justiina puhuu ehkä yhdestä tunnetuimmasta ja karmivimmasta selvittämättömästä murhasta, joka tapahtui Saksassa 1922. Tapaus tunnetaan myös Hinterkaifeckin tapauksena. 

Hinterkaifeck oli maatila, jossa asui kuusi henkilöä. Maatilan asukkaisiin kuuluivat  isäntä Andreas Gruber, hänen vaimonsa Cäzilia, heidän leskityttärensä Viktoria Gabriel, Viktorian lapsi Cäzilia sekä Josef sekä talon uusi kotiapulainen Maria Baumgartner. 

Kun surmatyö tapahtui, kyseessä oli Marian ensimmäinen työpäivä. Sitä ennen perheen edellinen kotiapulainen oli lopettanut työnsä, koska tämä oli sitä mieltä, että maatilalla kummitteli. Entinen kotiapulainen oli kertonut kuulleensa omituisia ääniä ja askelia maatilalta, vaikka yläkerrassa ei pitänyt olla ketään. Perhe itse vetosi entisen kotiapulaisensa mielenterveysongelmiin, eivätkä he uskoneet henkimaailman asioihin, vaikka omituisia asioita tapahtuikin. 

Perheen isäntä Andreas nimittäin huomasi kerran yhden lumimyrskyn jälkeen, että omituiset jäljet menivät talolle, mutteivät poistuneet talosta. Sen lisäksi isäntä kertoi naapureilleen kuulleensa myös askeleita talosta, vaikka siellä ei pitänyt ketään muuta olla. Mies ei kuitenkaan uskonut kummituksiin, mutta hän uskoi jonkun asuvan talossa salaa, mutta löysi vain vajan lukosta naarmuja, joten vaikutti siltä, että joku olisi yrittänyt murtautua vajaan. Tämän lisäksi talossa ja pihapiirissä sattui myös kummia. 

Talon avainnippu nimittäin hävisi eikä kukaan tiennyt, minne se on joutunut. Kaiken lisäksi perhe löysi omituisen sanomalehden kuistilta. Tämä oli kummallista, koska sanomalehti ei ollut edes paikallinen ja perheelle ei tullut sanomalehteä. 

Perhe ei kuitenkaan onnistunut löytämään ketään ulkopuolista talosta. Karmeudet paljastuivat huhtikuun alussa, kun naapurit ihmettelivät, miksei perhettä ole näkynyt muutamaan päivään. Yleensä he osallistuivat kirkonmenoihin ja lapsetkaan eivät olleet saapuneet kouluun. Lähinaapurit kokosivat ryhmän ja lähtivät tilalle katsomaan, mikä on hätänä. Heitä kohtasi karmea näky.

Ladossa haukkui perheen koira, joka johdatti etsijät hirvittävän näyn keskelle. Ladosta löytyi neljän perheenjäseneen ruumiit, jotka oli peitetty osaksi heinillä. Kaksivuotias Josef sekä kotiapulainen löytyivät päärakennuksesta. Kaikki olivat tapettu päähän kohdistuneilla iskuilla. 

Juttu meni vielä erikoisemmaksi, kun monet silminnäkijät kertoivat nähneensä elonmerkkejä maatilalta viikonloppuna,vaikka surmatyöt oli tehty jo sitä ennen. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Kannibaali kyseli uhrilta, miten tämä haluaisi tulla syödyksi - teot ovat karmivaa luettavaa

Kilpailut

Uusimmat