Kuva: All over press

Tänään tv:ssä: Kauhukomedia, jota arvostetaan maailmalla elokuvafanien keskuudessa

01.03.2019 07:15 - Niki Miettinen

Kauhukomedia Shaun of the Dead kertoo alisuorittajasta, jonka elämä muuttuu paremmaksi, kun kuolleet heräävät henkiin.

Vuonna 2004 julkaistun Shaun of The Dead -elokuvan suosiosta kertoo sen korkea arvosana Rotten Tomatoes -sivulla, jossa siitä on pitänyt yli 90 prosenttia kriitikoista ja katsojista. Sivustolla yhdistetään leffakriitikoiden ja katsojien antamat arvosanat.

Leffa pääsi BBC-median äänestyksessä kaikkien aikojen sadan parhaan komedian joukkoon vuonna 2017.

Elokuva on näyttelijä Simon Pegg, 49, ja ohjaaja Edgar Wrightin, 44, yhteistyössä tekemän Cornetto -trilogian ensimmäinen osa, jonka nimi tulee sarjassa esiintyvistä jäätelömauista. Trilogian muut osat ovat Hot Fuzz -leffa vuodelta 2007 ja The World's End -elokuva vuodelta 2013.

Shaun of the Dead kertoo brittiläisestä alisuorittajasta, jonka elämässä asiat ei tunnu onnistuvan. Pegg esittää päähenkilö Shaunia, jolla on huono työpaikka ja hänen tyttöystävänsä jättää hänet heidän vuosipäivänään, koska Shaun ei saa varattua heille pöytää ravintolasta.

Shaunin elämä kuitenkin muuttuu, kun kuolleet heräävät henkiin ja hän alkaa toimia sankarillisesti kaiken kaaoksen keskellä. Sankarilliset teot sisältävät paljon humoristisia kommelluksia, jotka ovat parodioita zombi-kauhuelokuvien kliseistä.

Shaun oh the Dead
Kutonen 
Klo: 21.00

Lue myös: Nainen meni naimisiin zombie-nuken kanssa - "Hän on minulle täydellinen"

Lue myös: Brittikoomikko haikailee vakavia rooleja

Lue myös: Zombiet valtaavat maan - Netflix julkaisi trailerin tulevasta jännityselokuvasta

Kilpailut

Uusimmat