Kuva: Mikko Räsänen

Ystävät kertovat, millainen Lauri Tähkä todella on - "Tunteen palo roihuaa hänessä kuumana"

23.03.2019 18:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ystävät kuvailevat Tähkää muun muassa tunteikkaaksi, ahkeraksi ja luotettavaksi.

Suomalaiset tuntevat monet Lauri Tähkän, 45, hitit, mutta eivät välttämättä sitä, millainen mies hittien takana on. Iskelmä haastatteli useaa Tähkän pitkäaikaista ystävää, jotka kertoivat avoimesti Tähkän luonteesta, lahjakkuudesta ja työteliäisyydestä. 

Paula Koivuniemi, viihdetaiteilija

- Meillä on monen vuoden hyvä ystävyys Laurin kanssa. Olemme samalta seudulta kotoisin ja ymmärrämme toisiamme. Hän on hyvin herkkä ja tunteikas, ja hyvin luotettava ystävä. Olemme todella suorasanaisia toisillemme. Jos joku homma ei toimi, sanomme sen tosi suoraan.

- Ystävyytemme alussa Lauri halusi saada vähän naisen näkökulmaa joihinkin asioihin. Hän halusi jutella jollekin naispuoleiselle ihmiselle omista asioistaan ja kysyi neuvoja.

Heli Laaksonen, runoilija

- Olen kateellinen ihmisille, joilla on kolme veljeä. Minulla olisi aina kysymyksiä, pieniä hommia tehtäväksi ja tuentarvetta. Kun minulla on Tähkä ystävänä, minusta tuntuu kuin minulla olisi kolme veljeä siinä samassa. Hän on niin monipuolinen. Hän on tunteellinen ja toisaalta riuska. Hänen sanankäyttönsä on ihanan kummallista. Suomen kielen maisterina seuraan sitä. Hän yhdistää sanoja ihmeellisellä tavalla.

- Yksi nolo tapaus elämässäni liittyy Lauriin. Se kertoo, miten eri tavoilla ystävyyttä voi osoittaa. En ole yhtään jouluihminen, mutta tiesin että käyn joulun aikaan Tähkän luona ja joku joululahja pitää keksiä. Löysin jostain kolme kertaa normaalia suuremman talipallon ja ajattelin, että tämä on hyvä joululahja. Ojensin sen hänelle juhlallisesti, ja hän ojensi juhlallisesti minulle paketin. Hänen antamassaan paketissa puolestaan oli suomalainen designkello ja aitoa samppanjaa. 

Riku Mattila, muusikko

- Lauri on intuitiivinen ja hän luottaa vaistoihinsa. Laskelmilla tai älyllisillä häkkyröillä ei Latea jalliteta. Hän luottaa viime kädessä, kuten englanniksi sanotaan, gut feelingiin. Samaan olen törmännyt muidenkin voimakkaiden muusikkojen kanssa.

- Tämä kuulostaa ehkä hassulta, mutta Laurissa meillä suomalaisilla on nyt sellainen välimerellinen, iso miesiskelmätähti, joka on jo melkein elämää suurempi. Tunteen palo roihuaa hänessä kuumana.

Milla Viljamaa, taustabändin pianisti

- Laurilla on herkkyyttä ja kykyä aistia ihmisiä, mikä on tosi tärkeä piirre laulunkirjoittajalle ja esiintyjällekin. Hän on reilu ja tosi hyväntuulinen. Hänestä tarttuu hyvää energiaa.

- Meidän bändimme on mahtava porukka, jossa kaikki saavat olla omia itsejään. Laurilla on taito luoda ilmapiiri, jossa on hyvä olla.

Lue myös: Lauri Tähkä listaa 10 parasta kotimaista kappaletta - oletko samaa mieltä valinnoista?

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Uusimmat