Kuva: Senja Rapila

Mukana myös synnytyssalissa - radion suosikkiohjelma täyttää tänään kolme vuotta

04.04.2019 09:30 - Emmi Moilanen

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka ovat juontaneet Radio Novan aamua jo kolmen vuoden ajan.

Radio Novan aamu juhlii tänään 3-vuotissyntymäpäiväänsä. Ohjelman juontajat Aki Linnanahde ja Minna Kuukka kertovat, etteivät he käsikirjoita lähetyksiään tarkasti. Yksi syy tälle on se, että vuosien ajan jatkunut yhteistyö on hitsannut kaksikkoa tiivisti yhteen.

- En edes oman mieheni kanssa istu neljää tuntia kasvotusten, Kuukka naurahtaa.

- Oikeastaan ei aina halua edes paljastaa toiselle, mitä aikoo kohta puhua, koska tuntee toisen niin hyvin, että tiedän tarkkaan, kuinka Aki siihen tarttuu. Tämä helpottaa työn sujumista ihan älyttömästi, hän jatkaa.

Vaikka juontajat pystyvät ennakoimaan toistensa reaktioita todella pitkälle, kaksikko pitää lähetyksissä myös yllätyksellisyyden tuntua yllä.

- Kyllä yritämmekin sitä, että toista pystyisi välillä vähän ravistelemaan ja yllättämään, Linnanahde lisää.

Tempaukset painuvat mieleen lähtemättömästi

Kuukan mukaan ihmisiä kiinnostaa radion tekemisessä usein se, millaiset lähetykset painuvat parhaiten mieleen. Aamut ovat kuitenkin usein ”hyviä peruslähetyksiä, joista jää aina hyvä yleisfiilis.”

- Olemme tehneet myös monenlaisia tempauksia, Akin pyöräily Mikkeliin on jäänyt varmasti molempien mieleen, Kuukka kertoo.

Linnanahde hävisi taannoin vedonlyönnin ja joutui polkemaan polkupyörällä Helsingistä Mikkeliin. Vedonlyönti tapahtui spontaanisti lähetyksessä puhelimitse.

- Tietenkin oli hirveä vastatuuli ja vesisade. Minna istui huoltoautossa ja antoi raportteja, minä poljin, mies muistelee hymyillen.

Kuluneen kolmen vuoden aikana kaksikko kertoo päässeensä kokeilemaan asioita, joihin muuten ei ehkä olisi tullut ryhdyttyä. Novan aamuissa on kuultu ja nähty muun muassa kuninkaallista korkokenkäkävelyä portaissa, kuumailmapallolento, asematunnelissa maakuntalaulujen laulamista sekä ralliautoilua.

- Porukka elää aina hienosti mukana. Viimeksi tuli eilen pyyntö, että keksikää taas jotain. Nämä ovat kuitenkin sellaisia, joiden haluamme tulevan spontaanisti, eikä keksimällä keksitä mitäs hassunhauskaa nyt tehdään, Kuukka toteaa.

Lähetystä kuunneltu synnyttämässäkin

Radio Novan aamuissa kuuntelijat ovat aktiivisesti mukana ja antavat palautetta juontajille. Linnanahteen ja Kuukan lupaus kuuntelijoille onkin tehdä aamuista parempia. Kaksikko ei myöskään halua ottaa itseään liian vakavaksi, vaan heittäytyvät tilanteisiin innolla.

- Tulee olo, että siinä on joku järki ja syy, kun aamuisin raahautuu tänne höpisemään. Koskaan ei ole kahta samanlaista lähetystä, Kuukka kuvailee.

- Tämä on unelmaduuni meille molemmille, Linnanahde tiivistää.

Linnanahde kehuu Novan aamun kuuntelijoita siitä, että he elävät juontajien mukana lähetyksessä.

- Meidän kuuntelijamme ovat tietenkin mahtavia. Voi oikeastaan sanoa, että mekin elämme heidän kanssaan.

Ohjelma tavoittaakin suomalaiset työpaikoilta, autoista ja kotoa mitä erikoisempiin tilanteisiin saakka.

- Viimeksi tällä viikolla tuli palaute, kuinka pieni vauva oli syntynyt meidän lähetyksemme aikana. Olemme tällaisissakin hetkissä mukana, ne ovat aina sellaisia todella mieleen painuvia asioita, Linnanahde hymyilee.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10.

Lue myös: Suosikkijuontaja Minna Kuukalle huima yllätys suorassa lähetyksessä - "Mä alan itkeä!"

Lue myös: Aki Linnanahde pyöräili mikkeliläisten sydämiin - katso kuvagalleria

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat