Kuva: AOP

Raptori-muusikko myöntää menneisyyden vaikuttaneen uskottavuuteen: "En kuitenkaan kadu sitä"

09.04.2019 22:15 - Katariina Auvinen

Satu Kotosen Sunnuntaivieraana oli Ismo Heikkilä.

Tähdet, Tähdet -finaali käytiin viime sunnuntaina, ja ohjelman voitti Jussi Rainio. Uutena tuomarina nähtiin Ismo Heikkilä, joka vieraili Iskelmän Sadun Sunnuntaivieraana haastattelussa. Heikkilä on tunnettu myös Bauer Median luovana johtajana sekä Raptori-yhtyeestä, josta mies saa vieläkin palautetta ihmisiltä. 

Hän myöntää Satu Kotoselle, että noin kymmenen vuotta sitten Raptorin mainitseminen oli hänelle punainen vaate, muttei enää. 

-  Olen tehnyt Raptoria elämässäni kaksi vuotta ja oikeita töitä yli 20. En lähde katumaan jotain sellaista, mitä olen tehnyt 30 vuotta sitten, vaikka se onkin syönyt uskottavuutta. Siinä ajassa se tuntui hyvältä ja oikealta, Heikkilä kertoo. 

Ei ole kerran tai kaksi, kun esimerkiksi Radio Novan palauteboksi on täyttynyt vihaisista palautteista, kun Raptorin Oi Beibi -kappale on soinut radiossa sen rivojen sanoitusten takia. 

- Jos siitä biisistä ei ymmärrä, että se on huumorilla tehty, niin sitten ihmisellä on suurempi ongelma kuin se, että lähettää Radio Novan palautelaatikkoon viestin. Kyseisestä biisistä tulee paljon palautetta ja me olemme hieman ihmeissämme, koska kappaleen julkaisemisesta on melkein kolmekymmentä vuotta. Riippumatta sanojen tuhmuudesta, se on muuttunut vuosien saatossa ikoniksi, jossa ihmiset eivät kuuntele enää sanoituksia vaan pitävät sitä tietynlaisena taiteena, Heikkilä pohtii. 

- Tänä päivänä kappaleen sanoitukset olisivat olleet varmasti erilaiset, mutta siinä ajassa se tuntui oikealta päätökseltä ja ihmiset ymmärsivät, että biisi on tehty hieman kieli poskella. 

Sosiaalinen media on monelle julkkikselle avainasemassa. Heikkilä pohtiikin, että nykyisin artistit elävät tietyllä tavalla sosiaalisen median alttarilla ja tietoisina siitä, että heidän jokainen liikkensä voi päätyä julkisuuteen. 

- Olisimme varmaan Raptorin aikana olleet toisaalta innoissamme sosiaalisessa mediassa, koska paistattelimme julkisuudessa ja tykkäsimme siitä siinä ajassa, hän kertoo. 

Ismo Heikkilä kertoi Satu Kotoselle myös siitä, millainen isä hän kokee olevansa jälkikasvulleen. 

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lue myös: Lauri Tähkä ei ole puhunut Elonkerjuusta lähtemisestä juurikaan julkisesti - kertoo nyt miksi

Lue myös: Lauri Tähkä surullisena Olli Lindholmin poismenosta - "Olen vähän sanaton"

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat kaikki osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat