Kuva: Mikko Räsänen

Lauri Tähkä ei ole puhunut Elonkerjuusta lähtemisestä juurikaan julkisesti - kertoo nyt miksi

20.03.2019 14:45 - Emmi Moilanen

Artisti toteaa, ettei juurikaan pui yksityiselämänsä kuulmisia julkisuudessa.

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtye hajosi vuonna 2011 Tähkän irtauduttua kokoonpanosta sähköpostiviestillä. Elonkerjuun keulakuva on sittemmin vaihtunut pariin otteeseen ja bändin nykyisenä solistina toimii Osku Ketola.

Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, kertoo Iskelmän Satu Kotosen tulevassa Sunnuntaivieras-haastattelussa, ettei ole juuri kommentoinut päätöstään julkisuudessa.

- Minä olen sellainen jätkä, että jos jokin asia sovitaan kahdestaan ja puhutaan erittäin henkilökohtaisia asioita, olen aina yrittänyt luottaa siihen, että siitä myös pidetään kiinni. Että asia sitten pysyy meidän kesken tai ryhmässä. Liittyi se sitten mihin tahansa asiaan, siitä ei ruveta sitten vinkumaan missään.

Tähkä toteaa yhä pitävänsä kiinni asioista, joista on puhunut ryhmän keskuudessa.

- Asioista voidaan keskustella uudelleen ja sopia, mutta se ei kuulu mihinkään julkiseen keskusteluun. Ne ovat eri ihmiset, jotka tappelevat julkisuudessa. Minä en, Tähkä painottaa.

Tähkä muistuttaa, että elämässä tapahtuu kaikenlaista ja työhönkin liittyvissä ihmissuhteissa välillä ”taistellaan ja väännetään.”

- Se kuuluu meidän väliseemme kanssakäymiseen ja siihen, että jotkut asiat ovat pyhiä. Sen takia en edelleenkään avaudu yksityiselämästäni tai vanhan bändin asioista.

"Kuin puhuisi vanhasta avioliitosta"

Tähkä kertoo Kotosen haastattelussa, että Elonkerjuusta eroamisen aiheuttama pöly on laskeutunut hänen kohdallaan jo kauan aikaa sitten.

- Tietyt asiat hyväksytään ja sitten mennään eteenpäin. Kyllähän se varmaan näkyy ja kuuluu tuotannossani, että en minä ole siihen jäänyt. Onneksi on ollut halu mennä eteenpäin. Aikansa kutakin ja siellä oli hienoja juttuja, mahtavia keikkoja ja biisejä. Hienoa aikaa.

Tähkä painottaa, että yhtyeestä eroamisesta on kulunut jo pitkä aika.

- Se on kuin jostain vanhasta avioliitosta rupeaisi puhumaan. Tunteita tulee, tunteita menee, mies pohtii.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman aiemmin ilmestyneet jaksot. 

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lauri Tähkän Mä en pelkää -kappale valittiin vuoden iskelmäksi

Lue myös: Lauri Tähkä erostaan: "Avioliiton päättyminen on aina äärimmäisen suuri pettymys"

Lue myös: Lauri Tähkän uusi kappale sai ihmiset herkistymään : "Raastavan ihana"

Kilpailut

Uusimmat