Game of Thronesin kohukahvimukin alkuperä selvitettiin - tieto yllätti monet

08.05.2019 12:45 - Iiro Myllymäki

Käy ilmi, että jaksoon eksynyt kahvimuki ei olekaan peräisin Starbucksista.

Edellisessä Game of Thrones -jaksossa nähtiin erikoinen moka, kun erääseen kohtaukseen oli eksynyt sinne kuulumaton take away -kahvimuki. Voit lukea lisää aiheesta tästä jutusta.

Muki herätti paljon huvitusta sosiaalisessa mediassa, ja monet kommentoijat vitsailivat, että Westerosiin on nähtävästi tullut Starbucks. Nyt on käynyt ilmi, että muki ei kuitenkaan ollut peräisin tuosta globaalista kahvilaketjusta. Brittiläinen Metro-lehti on selvittänyt, että kahvimuki on päätynyt sarjan lavasteisiin pienestä, itsenäisesti pyöritettävästä Paper Cup -kahvilasta.

Jos Twitter-päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Kyseisen kahvilan take away -mukit ovat kauttaaltaan ruskeita ja niitä koristaa samankaltaisen pahvisen kahvimukin kuva. Belfastin Titanic Quarter -alueella sijaitseva kahvila on lähellä Titanic Studios -tiloja, joissa Game of Thronesia on kaikkien tuotantokausien aikana kuvattu.

Kahvimuki nähtiin Daenerys Targaryenia näyttelevän Emilia Clarken edessä, ja käy ilmi, että juuri Clarke oli yksi Paper Cup -kahvilan kanta-asiakkaista kuvausten aikana.

- Hän rakasti bageleita. Niitä hän tilasi paljon, kertoo kahvilan omistaja John McKinney.

Hänen mukaansa Clarkella oli usein tapana istuskella kahvilassa ja odottaa, että hänen kyytinsä kuvausstudioille saapui.

John McKinney ei ole mielissään siitä, että kaikki tuntuvat luulevan kohumukin olevan peräisin jättiketju Starbucksista.

- Se vie pois mainostusta meidänkaltaisiltamme pieniltä yrityksiltä, jotka tarvitsisivat mainostusta. Muki ei selvästi ole Starbucksista! Lähin Starbucks on kilometrien päässä, McKinney sanoo Metro-lehdelle.

Mokan noustua otsikkoihin HBO päätti kaikessa hiljaisuudessa editoida kahvimukin pois jaksosta. HBO on kuitenkin julkaissut kahvimukin tiimoilta tiedotteen, jossa mokaa kommentoidaan kieli poskessa.

"Jaksossa nähty latte oli virhe. Daenerys oli tilannut yrttiteetä", tiedotteessa kirjoitettiin.

Lue myös: Vahamuseon Game of Thrones -hahmolle pöyristellään netissä: "Suosittelisin polttamaan tuon"

Lue myös: Game of Thrones -hahmon osuvasta ilmeestä tuli välittömästi meemi - pystytkö samastumaan?

Lähde: Metro.co.uk, LADbible

Kilpailut

Uusimmat