Kuva: Tuula Ylikorpi /handout

Oona Kivelä opetti Parkinsonia sairastavaa miestä tankotanssimaan - katso huikea taidonnäyte

09.05.2019 14:45 - Senni Loikala

July Jalone on harjoitellut tankotanssia lajin nelinkertaisen maailmanmestarin Oona Kivelän opissa.

Ammattitanssija Oona Kivelä, 36, julkaisi keskiviikkona Instagram-tilillään kaksi videota. Ensimmäisellä videolla Parkinsonin tautia sairastava July Jalone tulee pyörätuolilla tanssitangon eteen, nousee ja alkaa tehdä vaativalta näyttäviä temppuja tangon kanssa Kivelän ohjauksessa. Yleisönä on senioreita. Toisella videolla Julyn suoritukset tanssitangolla jatkuvat.

Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jota ei osata parantaa. Sairauden oireina ovat esimerkiksi lepovapina, liikkeiden hitaus ja tasapainovaikeudet. Sairautta hoidetaan lääkkeillä ja kuntoutuksella.

Kun sinulla on Parkinsonin tauti ja lääkitys mahdollistaa kevyen liikunnan pari kertaa päivässä. Miten sinä käyttäisit nuo hetket? Me luonnollisesti valitsimme tankotanssin”, lukee ensimmäisenä julkaistun videon kuvatekstissä vapaasti suomennettuna. Alkuperäinen teksti on kirjoitettu englanniksi. 

Päivitys on merkitty Helsingin Arabianrannassa sijaitsevaan palvelutaloon. Kuvatekstin mukaan July Jalone esiintyi palvelutalossa innostaakseen muita neurologisiin tauteihin sairastuneita liikkumaan ja pysymään fyysisesti aktiivisina.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Arttu Wiskarin Tuntematon potilas -hitti kirjoitettiin uusiksi 9 kertaa: "Otti aluksi liikaa kantaa"

Lue myös: 6 todella yleistä tapaa, jotka lisäävät riskiä sairastua Alzheimerin tautiin

Kilpailut

Uusimmat