Kuva: AOP

Voisiko Spider-Man ollakin homo? Hahmon tämänhetkisen esittäjän mielestä kyllä

04.07.2019 16:30 - Iiro Myllymäki

Tom Hollandin mielestä supersankarileffoissa pitäisi olla enemmän HLBTIQ-hahmoja.

Jo viidessä elokuvassa Spider-Man-supersankaria näytellyt Tom Holland, 23, kokee, että erilaisten ihmisten pitäisi olla paremmin edustettuina supersankarileffoissa. Mieheltä kysyttiin The Sunday Times -lehden haastattelussa, hyväksyisikö hän sen, että Spider-Man olisikin homoseksuaali ja tulisi ulos kaapista.

- Kyllä, totta kai, Holland vastasi.

Heti perään mies kuitenkin sanoi, ettei pysty kertomaan hahmon tulevasta kehityksestä mitään, sillä hän ei itsekään tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Hän kuitenkin uskoo muutoksen olevan käsillä koko Marvel-supersankariuniversumissa.

- Minulla on paljon tietoa Marvelin tulevaisuudesta. Marvel aikoo ottaa esiin monenlaisia erilaisia ihmisiä seuraavan muutaman vuoden aikana, Holland lupaa.

(kuva: AOP)

Tom Hollandin mielestä Marvel-viihdejätin tulee nostaa esiin muitakin kuin valkoisia heteromiehiä, millaisina supersankarit on jo pitkään totuttu näkemään. Poikkeukset tästä normista, kuten tummaihoinen Black Panther ja naissankari Wonder Woman (DC Comics -yhtiön hahmo), ovat viime vuosina murtaneet supersankaristereotypioita.

- Näiden elokuvien pitää edustaa muitakin kuin yhdenlaista ihmistyyppiä, Holland sanoo.

Marvel-sarjakuviin perustuvissa elokuvissa on tähän mennessä nähty vain yksi homoseksuaali hahmo. Tämä oli Avengers: Endgame -leffassa pikaisesti nähty mies, johon lopputeksteissä viitattiin vain nimellä Grieving Man (Sureva mies). Hahmo pikaisesti mainitsee olevansa parisuhteessa toisen miehen kanssa.

Marvel Studios -elokuvayhtiön johtaja Kevin Feige on luvannut hiljattain, että ensimmäinen HLBTIQ-yhteisöä edustava supersankarihahmo nähdään pian valkokankailla.

- Olemme olleet avoimia siitä, että sellainen on tulossa. Tulevaisuudessa tulemme näkemään paljon enemmän HLBT-sankareita, Feige sanoi kesäkuussa antamassaan haastattelussa.

Lue myös: Hämmentääkö HLBTIQ+ ja muu sateenkaarisanasto? Seta kertoo, miksi oikeilla termeillä on väliä

Lue myös: Supersankarit yllättivät lastensairaalan väen - "Rakastan sinua"

Lue myös: Spider-Man-tähti auttoi paniikkikohtauksen saanutta fania - "Ei hätää, olen tässä"

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat