Kuva: AOP

Uusi versio Mulanista poikkeaa radikaalisti alkuperäisestä - katso, mikä tulee muuttumaan

08.07.2019 19:15 - Milena Raappana

Mulanin live action -versio saattaa aiheuttaa kauhistelua piirrosversion ystäville.

Uutisoimme aikaisemmin Disney-elokuva Mulanin uudesta trailerista, joka on saanut jo nyt fanit hämilleen. Trailerissa esimerkiksi Mulan ei naamioidu mieheksi, kuten alkuperäisessä versiossa.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa suuri muutos rakastettuun piirrosversioon. Uusi live action -elokuva tuleekin olemaan poikkeuksellisen erilainen kaikkiin muihin Disneyn uudistettuihin versioihin verrattavissa. Katso alta listaus, mikä kaikki tulee muuttumaan vuonna 2020 valkokankaille tulevassa Mulanissa.

Elokuvassa ei ole lauluja

Elokuvan ohjaaja Niki Caro kertoi vuoden 2017 maaliskuussa vahvisti, ettei uudessa versiossa tule olemaan piirrosversion lauluja. Päätös saattaa hämmentää, sillä aikaisemmin tehdyt Tuhkimo, Kaunotar ja hirviö sekä Viidakkokirja ovat musikaaliformaattiin tehtyjä elokuvia. Miksi tehdä poikkeus Mulanin kohdalla, joka tunnettu ikonisista lauluistaan?

Elokuvassa ei nähdä Shangia

Mulanin rakastettua kenraalipoikaystävä Shangia on pidetty ikonisena biseksuaalisena hahmona, mutta live action -versiossa häntä ei nähdä ollenkaan. Sen sijaan hänet korvataan miehellä nimeltä Chen Honghui, joka on Mulanin kilpailija johtajaksi. Hän rakastuu Mulaniin saatuaan tietää tämän olevan nainen toisin kuin Shang, joka rakastui periksiantamattomaan naiseen ennen kuin sai tietää tämän todellisen sukupuolensa.

Chen Honghuita kuvaillaan seuraavanlaiseksi hahmoksi: "Hän nopeasti ymmärtää Mulanin olevan hänen kilpailijansa johtajaksi, mutta hän ei tajua Mulanin olevan nainen...Mutta saatuaan tietää hänen kilpailijansa olevan nainen, hänen tunteensa muuttuvat joksikin muuksi, mikä muistuttaa rakkautta."

Pääpahis onkin noita?

Mulanissa hienoa oli se, että pääpaholainen hunnijohtaja Shan-Yu oli oikea ihminen, joka myös kertoi historiallista tarinaa. Elokuva saakin aikamoisen käänteen, kun paholainen onkin uudessa versiossa voimakas noita, jota esittää Gong Li.

Mulanilla on sisko

Alkuperäisessä versiossa Mulan oli perheen ainoa lapsi, mikä sopi hyvin hahmon luonteeseen ja tarpeeseen puolustaa isäänsä. Uudessa versiossa Mulanilla on kuitenkin sisko, jota esittää kiinalais-vietnamilainen näyttelijä Xana Tang. Varmuutta siitä, mistä käsikirjoittajat ovat hahmon keksineet tai tuleeko hänellä olemaan merkittävää roolia, ei ole.

Kiinan keisari ei tule olemaan samanlainen kuin hänet muistamme

Vuoden 1998 elokussa Kiinan keisari oli todella vanha, viisas ja kovis. Vuoden 2020 versiossa hahmoa esittää Jet Li, joka on toki arvostettu näyttelijä, mutta miten hän omaksuu 98-vuotiaan hopeapartaisen keisarin roolin?

Lue myös: Miltä Disney-prinsessat näyttäisivät tosielämässä vuonna 2019? Katso upeat valokuvat

Lue myös: Tikun ja Takun muuttunut ulkonäkö tulevassa sarjassa sai täystyrmäyksen - "Älkää julkaisko tätä"

Lähde: Elle Austaralia

Kilpailut

Uusimmat