Kuva: AOP

Räppäri Asap Rocky sai tuomionsa Ruotsissa - asianajajan mukaan mies on "valtavan pettynyt"

14.08.2019 17:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Asap Rocky tuomittiin ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Räppäri Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, 30, on tuomittu ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä. Tuomiosta ilmoitettiin keskiviikkona iltapäivällä Tukholman käräjäoikeudessa. Ehdollisen vankeustuomion kesto on Ruotsissa aina kaksi vuotta. Pahoinpitelystä tuomittiin samaan tuomioon myös räppärin seurassa olleet kaksi henkilöä. Syyttäjä oli vaatinut räppärille kuuden kuukauden vankilarangaistusta.

Oikeus linjasi, että tapahtunut pahoinpitely ei ollut niin vakavalaatuinen, että sen perusteella olisi langetettu vankeusrangaistus. Räppäri oli vedonnut pahoinpitelytapauksessa itsepuolustukseen, mutta oikeus linjasi, että mieskolmikko ei ollut tilanteessa oikeutettu voimankäyttöön. Asap Rocky väitti oikeudessa, että kyseinen 19-vuotias mies oli häiriköinyt hänen seuruettaan ja lyönyt hänen henkivartijaansa. Todistajalausuntojen perusteella oikeus kuitenkin katsoi, että räppärin seurueeseen ei tilanteessa kohdistunut erityistä uhkaa.

Pahoinpitelyn 19-vuotiaalle uhrille maksetaan vahingonkorvauksina kivusta ja särystä yhteensä noin 1170 euroa. Uhri oli vaatinut yli 13 000 euron vahingonkorvauksia.

Esiintyy perjantaina Tampereella

Asap Rockyn asianajaja Slobodan Jovovic kertoi tuomion tultua tiedotustilaisuudessa, että räppäri on pettynyt tuomioon.

- Olimme toivoneet vapauttavaa tuomiota. Rakim Mayers on valtavan pettynyt tuomioon, Jovovic sanoi.

Hän ei vielä osannut sanoa, aikooko räppäri valittaa tuomiostaan. Ehdollisen tuomion ei odoteta juuri vaikuttavan Asap Rockyn elämään. Tuomiota voitaisiin koventaa, mikäli mies syyllistyisi ehdollisen aikana rikokseen Ruotsissa.

Asap Rockyn on määrä saapua Suomeen tällä viikolla, sillä hänet on kiinnitetty esiintymään Tampereen Blockfest-tapahtumassa perjantaina. Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen on vahvistanut Aamulehdelle, että mies esiintyy tapahtumassa eikä saatu tuomio vaikuta asiaan mitenkään.

Paljon huomiota herättänyt tapaus sai alkunsa siitä, kun Asap Rockysta alkoi levitä videomateriaalia, jossa hänen nähdään heittävän nuoren miehen maahan ja alkavan pahoinpidellä tätä yhdessä seurueensa kanssa. Tapaus sattui 30. kesäkuuta, ja mies pidätettiin 3. heinäkuuta. Räppäri ja pahoinpitelyyn osallistuneet kaksi muuta miestä viettivät kuukauden päivät tutkintavankeudessa Ruotsissa. Asiaan puuttui jopa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, joka toivoi Rockyn vapauttamista ja keskusteli aiheesta Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa.

Lue myös: Asap Rockyn oikeudenkäynti alkoi Tukholmassa, räppärin äiti paikan päällä: "Tämä on painajainen"

Lähteet: Aftonbladet, BBC, New York Times

Kilpailut

Uusimmat