Kuva: Emmi Moilanen

Egotrippi-muusikko lähti soolouralle: "Mikäs artisti se semmoinen on, jolla ei ole omaa levyä"

16.09.2019 20:45 - Milena Raappana

Egotripin Knipille soololevyn tekeminen ei ollut itsestäänselvyys.

Tunnettu lauluntekijä ja muusikko Knipi, 47, oikealta nimeltään Zachris Stierncreutz  julkaisi perjantaina ensimmäisen kappaleensa Katkoviivoja tulevalta soololevyltään. Muun muassa Egotrippi-yhtyeestä tunnetulle artistille sooloura ei ole ollut itsestäänselvyys, vaan ajatus kypsyi parin viime vuoden aikana. 

- En ole aikaisemmin kokenut hirveää tarvetta tehdä soololeyvä ja kymmenen vuotta sitten ajattelin, että tuskin tulen sitä ikinä tekemään. Parin viime vuoden aikana on tullut fiilis, että olen reilusti yli 40-vuotias ja mietin, mitä minusta artistina jää jälkipolville käteen. Olenko aina vain osa ryhmää tai lauluntekijä muille artisteille? Siitä tuli oivallus, että mikäs lauluntekijä se semmoinen on, jolla ei ole omaa levyä, Knipi kuvailee Voice.fi:n haastattelussa. 

Miehen mukaan ikäkriisi-sanassa on negatiivinen kaiku, mutta myöntää iän vaikuttaneen päätökseen ja miten ajattelee asioista. Kuuntele alta, miten hän kuvailee uuden kappaleensa kuvailevan tätä ajatusmaailmaa.

Soololevystä huolimatta Knipi ei koe, että hänen kappaleensa olisivat aiempaa vähemmän henkilökohtaisia. Hän antaa aina 100 prosenttia itsestään biisejä tehdessään, mutta sanoo, että teksteissä on kyllä uudenlaista näkökulmaa.

- Sellaiselle, joka ei ole kuullut biiseistä demoja, saattavat ne kuulostaa aiempaa henkilökohtaisemmilta, Knipi kiteyttää. 

Sooloalbumin myötä myös keikoille tulee uusi kokoonpano ja muun muassa Anna Puulle, Jenni Vartiaiselle ja Irinalle biisejä tehnyt muusikko joutuu totuttelemaan uuteen rooliin lavalla. 

- Kaikista eniten jännittää, kun itse olen ensikertaa päävokalistina. Kyllähän minä laulan Egotripin keikoilla ja varmaan jokaisessa biisissä taustoja, mutta se on vähän erilainen rooli. Enää ei voi piileksiä lavan toisessa laidassa ja olla mystinen kitaristihahmo, joka touhuilee omiaan. Täytyy ottaa yleisökin huomioon. 

Kuuntele alta, mitä Knipi on oppinut prosessin aikana ja millaiset lähtökohdat hänellä oli alkaessaan kirjoittaa biisejä. 

Voit kuunnella Katkoviivoja-kappaleen alta.

Lue myös: Egotrippi valitsi uransa rakkaimmat kappaleet - kuuntele 25 vuoden parhaat helmet

Lue myös: Egotripin Knipi vuodatti tunteitaan uuteen kappaleeseen: Tajusin olevani täysin yksin

Kilpailut

Uusimmat