Kuva: Sub

Tänään tv:ssä: Oscarein palkittu draama - Leonardo DiCaprion äimistyttävä roolisuoritus on nähtävä

26.10.2019 07:15 - Iiro Myllymäki

The Revenant voitti kolme Oscar-palkintoa, muun muassa parhaasta miespääosasta.

The Revenant oli yksi vuoden 2016 suurimmista elokuvatapauksista. Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva sai yhteensä peräti 12 Oscar-ehdokkuutta ja kahmi kolmessa kategoriassa voitot. DiCaprio palkittiin parhaan miespääosan Oscarilla. Kyseessä oli useasti Oscar-ehdokkaana olleen miehen ensimmäinen voitto kyseisessä merkittävässä elokuvagaalassa, ja mies käytti palkintopuheenvuoronsa muistuttaakseen ihmisiä ilmastonmuutoksen vaaroista. The Revenant sai Oscar-palkinnot myös parhaasta ohjauksesta ja parhaasta kuvauksesta.

Tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa Leonardo DiCaprio esittää turkismetsästäjä Hugh Glassia, joka joutuu Amerikan erämaassa karhun raatelemaksi ja oman metsästystiiminsä hylkäämäksi. Elokuva kertoo miehen eloonjäämiskamppailusta hyytävän talven läpi ja mielen voimasta.

The Revenant on kerännyt kiitteleviä arvosteluja, ja erityisesti Leonardo DiCaprion roolisuoritusta on ylistetty. Esimerkiksi Episodi-lehti hehkutti viiden tähden arviossaan miehen suoriutumista seuraavanlaisesti:

”DiCaprio on pääosassa käsittämättömän loistava ja tekee – kyllä, todellakin – uransa parhaan suorituksen. Ja nyt puhutaan siis mestaritason näyttelijästä, joka on yltänyt viiden tähden suoritukseen aiemminkin.”

Voit katsoa leffan trailerin alta. Jos se ei näy alla, pääset katsomaan sen tästä linkistä.

The Revenant
21.00
Sub

Lue myös: Vau! Leonardo DiCaprion järjestö lahjoitti valtavan summan rahaa Amazonin suojeluun

Lue myös: Leonardo DiCaprion nuori mallirakas vastasi haukkujille - 'Olette täynnä vihaa'

Lähteet: Episodi, IMDB, Finnkino

Kilpailut

Uusimmat