Kuva: Milena Raappana

Happoradion Aki Tykki kokee kateuden turhana: "Meidän kulttuurissamme sillä yritetään alentaa muita"

04.11.2019 19:45 - Milena Raappana

Aki Tykki ei koe työasioissa kateutta. Sen sijaan kaverin hienompi auto voi saada kateellisuutta aikaan.

Tänään julkistettiin verotiedot ja monien muiden suomalaisten tavoin Happoradion laulajaa Aki Tykkiä, 44, ne kiinnostavat. Hän ei kuitenkaan ajaudu tutkailemaan muiden tienestejä ja verotuksia perisuomalaisesta kateudesta, vaan silkasta uteliasuudesta.


- Se on vähän niin kuin kollegoiden kohdalla, että miten kelläkin menee. Se on perus uteliaisuutta, mutta omalla kohdallani sillä ei ole kateuden kanssa mitään tekemistä, Tykki sanoo Voice.fi:n haastattelussa. 


Millainen suhtautuminen Tykillä, joka esiintyy yhtyeensä kanssa Eläköön SuomiRock! -gaalassa torstaina 7. marraskuuta, on kateuteen?


- Kateuteen on turhaa käyttää voimavaroja. Jos sen haluaisi ajatella jotenkin positiivisesti, niin se voisi aiheuttaa parempaan pyrkimistä. Valitettavasti se ei meidän kulttuurissamme tarkoita sitä, vaan kateus ilmenee niin, että yritetään alentaa muita, Tykki selittää.


- Kateuden tunteet tulevat jostain syvältä, kun esimerkiksi kaveri ostaa hienomman auton kuin itsellä on. Kyllä tunnistan itsestäni ne fiilikset, mutta ne menevät aika lailla ohi eikä ne elämääni juurikaan vaikuta muuta kuin, että yritän päivittää jossain vaiheessa autoani, että olisi vähän hienompi kuin kaverilla. Se on aika leikkimielistä, Tykki naurahtaa.


Työkuvioissa Tykki kokee, ettei kateus nosta päätään, vaikka jollain toisella menisi paremmin kuin itsellä. Hän sanoo, että kaikki alan konkarit tietävät, että välillä menee lujempaa ja välillä hiljempaa. Kun jollakin työt ovat noususuhdanteessa, Tykki on onnellinen hänen puolestaan.


- Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö haluaisi meidän jokaisin sinkun olevan hittilistan ykkösenä. Mutta en kuitenkaan ole kateellinen niille, jotka siellä listan kärjessä ovat. Johtunee siitä, että meillä menee ammatillisesti vuodesta toiseen vähintäänkin ihan ok ja välillä todella hyvin.


Tykki muistuttaa, että aina voi löytää vertailukohtia ja tuntea itseään huonommaksi, jos haluaa.


- Paitsi se maailman ykkönen, kuka se nyt ikinä onkaan ja sekin voi verrata itseään, että en minä mikään The Beatles ole, Tykki kuvailee kateuden ja vertailun oravanpyörää.

Torstaina järjestettävään Eläköön SuomiRock! -gaalaan voit ostaa liput täältä.

Voice.fi ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Talousvaikeudet piinasivat Aki Tykkiä, velkaa viisinumeroinen luku - "On tullut poltettua siltoja"

Lue myös: Pipolookistaan tunnettu Aki Tykki ihmettelee ihmisten lakkikiinnostusta: Kasvanut älyttömyyksiin

Lue myös: Happoradion Aki Tykki myöntää olevansa herkkis: "Minusta elämä kaipaa pakahduksen tunteita"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat