Kuva: AOP

Julkkismiehet hehkuttavat Greta Thunbergia ja jakavat yhteiskuvia: "Hän on aikamme johtaja"

05.11.2019 11:45 - Henna Koste

Nuori ilmastoaktivisti Greta Thunberg inspiroi monia.

Ruotsalainen ilmastoaktivisit Greta Thunberg, 16, tekee koulunsa ohella paljon töitä ilmaston vuoksi. Hiljattain hän kohautti pitämällä tiukan puheen päättäjille YK:n ilmastokokouksessa.

- Minun ei pitäisi olla täällä. Minun pitäisi olla koulussa, toisella puolella valtamerta. Silti te kaikki tulette meidän nuorten luo toivoa saadaksenne. Kuinka te kehtaatte?, Thunberg totesi puheessaan. 

Pariisin ilmastosopimuksesta irtautunut presidentti Donald Trump saapui hetkeksi tilaisuuteen. Tuolloin Trump kuvaili Twitterissä 16-vuotiasta Thunbergiä "onnelliseksi tytöksi, joka katsoo eteenpäin valoiseen ja mahtavaan tulevaisuuteen". Thunberg nappasi presidentin kommentin Twitter-tilinsä kuvaukseen. 

Nuori nainen on saanut sosiaalisessa mediassa paljon lokaa niskaansa, mutta myös tukea. Muun muassa suosikkinäyttelijä Leonardo DiCaprio, 44, hehkutti kohtaamistaan Thunbergin kanssa monin sanoin Instagram-tilillään. 

"Gretasta on tullut aikamme johtaja. Toivon, että hänen viestinsä on herätys päättäjille, että toimettomuus saa loppua", näyttelijä kirjoittaa ja toteaa, että hänellä oli kunnia viettää aikaa nuoren ilmastoaktivistin kanssa. 

Hän kertoo, että he ovat luvanneet tukea toisiaan, jotta planeettamme tulevaisuus näyttäisi valoisammalta. DiCaprio on tehnyt vuosia paljon töitä ympäristön suojelun parissa. 

Myös supertähti Arnold Schwarzenegger, 72, on hehkuttanut Thunbergia sosiaalisessa mediassa. He olivat viettäneet yhteistä aikaa muun muassa pyöräilyn merkeissä.

"Jatka inspiroimistamme Greta", mies kirjoittaa. 

Lue myös: Barack Obaman hauska ele Greta Thungbergille sekoitti somen: "Kaksi legendaa"

Kilpailut

Uusimmat