Kuva: AOP

Kim Kardashian jälleen kohun keskellä somessa: 'Olen pahoillani värillisten ihmisten puolesta'

21.12.2019 17:15 - Milena Raappana

Kim Kardashianin uudet kuvat 7Hollywood-lehdessä ovat kiivastuttaneet ja aiheuttaneet blackface-syytöksiä tähteä kohtaan.

Tosi-tv-tähti Kim Kardashian, 39, on joutunut jälleen blackface-syytösten kohteeksi uutisoi Yhdysvaltojen Cosmopolitan

Blackface-termiä käytetään kasvomeikistä, jonka avulla valkoihoiset näyttelijät tekeytyvät tummaihoisiksi. Tämä oli erittäin suosittua 1800-luvulla, jolloin minstrel show -teatterimuoto oli suosiossa. Siinä valkoihoiset näyttelijät maskeerasivat itsensä tummaihoisiksi ja esittivät rasistisen stereotyyppisiä kuvauksia toisen ihonvärin edustajista. 

Aikaisemmin Kim kohtasi blackface-syytöksiä lanseeratessaan KKW Beauty -kosmetiikkabrändiään. Nyt samantyylinen kohu on noussut hänen 7Hollywood-lehden kansikuvistaan. 

Kuvissa Kim poseeraa mustassa ihonmyötäisessä mekossa, kiharassa peruukissa ja hänen ihonsa on selkeästi aikaisempaa tummempi. Keskustelua aiheesta on syntynyt sekä Instagramissa että Twitterissä ja useat mediat ovat uutisoineet aiheesta. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Moni on pyytänyt jättämään Kardashian-Jenner-klaanin kokonaan omaan arvoonsa, sillä perhe hyötyy kaikenlaisesta julkisuudesta oli se sitten positiivista tai negatiivista. Muutamat ovat kuitenkin tuoneet esille, että Kim on puoliksi armenialainen. Joidenkin mielestä pitäisi myös tehdä ero blackfacen ja itseruskettavien tuotteiden käytön välillä. 

"Hän on ruskettunut, ei musta. Ihmiset ovat nopeasti negatiivisia ja yliherkkiä. Lopettakaa tekosyiden etsiminen, jotta voisitte loukkaantua... ne olivat vain yhdet kuvaukset", kirjoitti eräs käyttäjä Instagramissa. 

"Olen niin pahoillani kaikkien värillisten ihmisten puolesta, joiden on pakko nähdä netissä ihmisiä, kuten Kim Kardashian ja kumppanit, jotka vain kasuaalisti tekevät blackfacen. Kardashianit jatkuvasti omivat kulttuuria eivätkä pyydä anteeksi. Sitten he siirtyvät seuraavan rahaa takovan skandaalin pariin."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Page Six -julkaisun mukaan Kim Kardashianille läheinen salainen lähde on kommentoinut kohua ja kiistää tähden tarkoituksenmukaisesti yrittäneen näyttää tummaihoiselta. 

- Valaistus saa hänet näyttämään noin tummalta tässä tietyssä kuvassa. Kuvauksista on useita kansikuvia, joissa valaistus on paljon luonnollisempi, lähde, joka oli kuvauksissa mukana, kertoo. 

- Ihmiset nopeasti löytävät jotain negatiivista kaikesta ja usein unohtavat, että hänellä on armenialaiset sukujuuret, lähde jatkaa. 

Lue myös: Kim Kardashian jälleen myrskyn silmässä - nyt tähteä syytetään kulttuurisesta omimisesta

Lue myös: Kim Kardashian sai uutuustuotteellaan ihmiset raivostumaan: "Voitko lopettaa?"

Lähteet: Cosmopolitan, Page Six

Kilpailut

Uusimmat