Kuva: AOP

Rosa-Maria Ryyti vetoaa somekiusaajiin Instagramissa: "Jos tunsit piston sydämessäsi..."

22.02.2020 12:45 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Missinä tutuksi tullut Rosa-Maria Ryyti avasi sanaisen arkkunsa.

Vuoden 2015 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti, 25, on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Naisen Instagram-tilillä on liki 46 000 seuraajaa. Naisen tyylikuvat ilahduttavat usein faneja, mutta tällä kertaa naisella oli painavampaa sanottavaa. 

Hän puhuu juontaja Caroline Flackin tapauksesta ja sen taustalla olevasta ilmiöstä. Brittijuontaja riisti itseältään hengen viime viikolla media- ja someryöpytyksen keskellä

"On helppo arvostella ja haukkua muita ruudun takaa peittäen samalla omat kasvonsa mahdolliselta kritiikiltä ja toisten ihmisten tuomitsevilta katseilta anonyymiteetin taakse. Kiusaaminen, kun ei ole nykyään enää järin muodikasta. Erityisesti julkisuuden henkilöiden oletetaan kestävän mitä vaan, koska ”itsehän he ovat itsensä esille tuoneet”. Totuus on, että kukaan ei voi tietää, mitä toinen ihminen siellä ruudun takana käy läpi ja miten ne omat sanat voivat horjuttaa toisen hyvinvointia ja oman arvon tuntoa. En voi ymmärtää kuinka huonosti pitää itse voida, että haluaa saada toiselle ihmiselle niin pahan olon, samalla nauttien sen tekemisestä erityisesti isolla porukalla netin keskustelupalstoilla.

Toivon, että minun seuraajissa ei ole yhtäkään tällaista henkilöä, mutta jos tunsit piston sydämessäsi, niin ensi kerralla ennen kuin julkaiset feikkitililtäsi tai anonyymina jodelissa kommenttisi, mieti, jos joku kirjoittaisi saman kommentin lapsellesi, puolisollesi, vanhemmillesi tai sisaruksillesi. Ihan jokaisen TV-esiintyjän, lavapersoonan ja IG-tilin takana on samalla lailla tunteva, elävä ihminen eikä kukaan meistä ole tehty betonista", Ryyti kirjoittaa.

Naisen seuraajat ovat kiittäneet häntä painavan asian esiintuomisesta. 

Lue myös: Sara Sieppi avautuu aikuisten tavoista: 'Vanhemmat näyttävät mallia somekiusaamisella'

Kilpailut

Uusimmat