Kuva: AOP

Koronavirus uhkaa Mulan-elokuvan menestystä - epidemia ajanut Kiinan leffateollisuuden kriisiin

27.02.2020 16:15 - Milena Raappana

Kiinan elokuvateatterit ovat olleet suljettuina kolme viikkoa ja leffa-ala on kärsinyt 914,5 miljoonan euron tappiot. Myös Mulan-elokuvan voitokkuus on vaakalaudalla.

Disneyn uusi live-action-versio klassikkoelokuva Mulanista tulee ensi-iltaan maaliskuun 27. päivänä Yhdysvalloissa ja muilla alueilla. 

Business Insider -julkaisu kuitenkin uutisoi, että julkaisu on uhattuna Kiinassa koronaviruksen takia. Maan 70 000 elokuvateatteria ovat suljettuina viruksen takia, mikä on aiheuttanut kolmessa viikossa maan elokuvateollisuudelle jo miljardin dollarin eli 914,5 miljoonaa euroa. 

Kiinalla on maailman toiseksi suurin elokuvateatteriteollisuus, minkä takia elokuvat nojaavatkin osittain sen tuomiin lippumyynteihin. 

Boxoffice Pro -sivuston pitkän aikavälin ennustuksessa Mulanin tuoton arvioitiin olevan avausviikonloppuna 40-60 miljoonaa dollaria eli noin 36,6-54,9 miljoonaa euroa Yhdysvalloissa. Vaikka elokuvan traileri aiheutti kritiikkiä sen historiallisista virheistä, siitä on uumoiltu tulevan jättimenestys Kiinassa. 

Kiinassa Mulanille ei kuitenkaan julkaistu ennen elokuvateatterien sulkemista julkaisupäivää ja tällä hetkellä on epävarmaa, milloin sen ja muiden elokuvien näytökset saadaan ylipäätään pyörimään. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

ComScoren vanhempi mediatutkija Paul Dergarabedian kuvailee tilannetta Business Insiderille ennennäkemättömäksi ja että elokuvan julkaisun lykkäämisellä on ainakin lyhyellä aikavälillä väistämättömiä negatiivisia vaikutuksia maailmanlaajuiseen menestykseen. 

- Mitä pidempään tämä traaginen tilanne jatkuu, sitä suuremmat vaikutukset tulevat olemaan kaikkiin elokuvastudioihin, niiden elokuviin ja kaikkeen taiteeseen Kiinassa. Tott kai luonnollisesti julkisia tilojen suhteen tullaan arkailemaan jopa silloin, kun tilanne on hallinnassa, joten vuoden 2020 julkaisupäivät ylipäätään elokuvien aikatauluissa Kiinassa voivat muuttua dramaattisesti, Dergarabedian kuvailee. 

The Hollywood Reporter -julkaisu kertoi Mulan-elokuvan päänäyttelijä Liu Yifei, 32, olevan alunperin Wuhanista, mutta hän asuu tällä hetkellä Pekingissä. Hän toivoo ihmeenomaista parannusta epidemiaan ennen elokuvan ensi-iltaa.

- On todella raskasta edes ajatella sitä. Ihmiset tekevät oikein. He ovat huolellisia itsensä ja muiden takia. Olen todella liikuttunut nähdessäni, miten he eivät ole olleet ulkona viikkoihin. Toivon todella ihmettä ja että tämä olisi pian ohi, Yifei kertoi The Hollywood Reporterin haastattelussa. 

Lue myös: Uusi versio Mulanista poikkeaa radikaalisti alkuperäisestä - katso, mikä tulee muuttumaan

Lue myös: Mulan-traileri sekoitti somen: "Itken, tämä näyttää kauniilta"

Lähteet: Business Insider, The Hollywood Reporter, Boxoffice Pro

Kilpailut

Uusimmat