Kuva: Venetsia

Tänään tv:ssä: Anna Erikssonin raju ja kehuttu esikoiselokuva: "Elokuva vaati alastomuuden"

29.02.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Anna Erikssonin M on taide-elokuva, jossa naitetaan Marilyn Monroe, seksi ja kuolema omintakeiseksi teokseksi.

Laulajana parhaiten tunnettu Anna Eriksson on myös elokuvaohjaaja. Vuonna 2018 julkaistiin hänen esikoiselokuvansa M, joka nähdään tänään tv-ensi-illassa. Lukuisilla elokuvafestivaaleilla mainetta niittänyt M on taide-elokuva, jonka lähtökohtana on Marilyn Monroen elämä ja kuolema. Elokuva käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä ja sitä, miten nämä kaksi vastakkaisina pidettyä voimaa yhdistyvät meistä jokaisessa.

Anna Eriksson kertoi kunnianhimoisesta elokuvastaan Voice.fi:n haastattelussa. Nainen muun muassa kertoi, että M on K18-luokituksen saava elokuva, jossa hänet itsensä nähdään monessa kohtauksessa alasti. Eriksson näyttelee elokuvassa pääroolin.

- Kun elokuvan näkee, alastomuus on yksi asia muiden joukossa. Mutta Marilyniin liittyy voimakkaasti lihallisuus. Elokuva vaati sen alastomuuden, Eriksson kertoi Voice.fi:lle.

M on voimakkaan kuvaston ryydittämä sukellus alitajuntaan. Anna Eriksson toivoo, että elokuvan katsoja uskaltaa heittäytyä elokuvan vietäväksi.

- Toivon, että elokuva tullaan katsomaan kokemuksena ja tunneryöppynä. Minua ärsyttää sana ”ymmärtää”. Minusta on yhdentekevää, mitä tästä elokuvasta ymmärtää ja mitä ei. Enemmän merkitsee se, mitä se saa tuntemaan.

M-elokuva pääsi kilpailemaan esikoiselokuvakategoriassa Venetsian elokuvajuhlilla, missä elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa 2018. Elokuva palkittiin Wienin Independent Film Festivalilla parhaan elokuvan ja parhaan kuvauksen palkinnoilla. Prahan Independent Film Festivalilla nainen puolestaan voitti elokuvallaan Grand Prix -palkinnon ja parhaan kokopitkän elokuvan palkinnon.

Yle Teemalla elokuva esitetään K16-ikärajoituksella. Ennen elokuvaa nähdään myös Anna Erikssonin haastattelu kello 23.10.

M
Yle Teema & Fem
23.16

Lue myös: Anna Eriksson teki K18-elokuvan, esiintyy monessa kohtauksessa alasti - "Elokuva vaati alastomuuden"

Lue myös: IS: Anna Eriksson lataa jälleen täyslaidallisen musabisnekselle: "En jaksa enää sitä peliä"

Kilpailut

Uusimmat