Kuva: AOP

Metallica on nyt myös äyriäinen - tutkijat nimesivät uuden lajilöytönsä bändin mukaan

02.03.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Uusi lajilöydös on nimeltään Macrostylis Metallicola.

Eurooppalaiset tutkijat löysivät uuden syvänmeren äyriäislajin. Frankfurtissa sijaitsevan Senckenbergin luonnonhistorian museon tutkija, tohtori Torben Riehl, ja Belgian Ghentin yliopiston tutkija, tohtori Bert De Smet, ovat vannoutuneita Metallica-faneja ja nimesivät löydöksensä bändin mukaan.

Metallica juhlisti löydöstä Instagramissa. Äyriäinen kantaa nimeä Macrostylis Metallicola.

"Olemme soittaneet seitsemällä mantereella, päässeet Rock & Roll Hall Of Fameen ja nyt... olemme äyriäinen!" bändi vitsailee päivityksessään.

Päivityksen kuvana on tyylitelty piirros eliöstä. Nimen lisäksi bändi on löytänyt äyriäisestä muitakin yhtymäkohtia itseensä.

"Madonkaltainen otus vaeltaa täydellisessä pimeydessä, sillä ei ole silmiä ja se on täysin väritön. Se elää koboltista, kuparista, mangaanista, nikkelistä ja harvinaisista maa-aineksista koostuvissa noduuleissa. Eli se elää periaatteessa kivistadionissa? Siinäpä heviäyriäinen!" yhtye veistelee.

Tutkija Riehl kertoo omassa tiedotteessaan, miksi päätyi kyseiseen nimeen.

- Metallican voimakas musiikki on kulkenut mukanani valtaosan elämästäni. Olen innoissani pystyessäni nimeämään uuden lajin bändin mukaan, Riehl sanoo.

Katso Metallican päivitys alta tai täältä:

Lue myös: Metallica peruu kaksi keikkaa - syynä James Hetfieldin tärkeät hoidot

Lue myös: Metallica-laulaja James Hetfield esiintyi akustisesti - soitti edesmenneen ystävänsä tuotantoa

Lähde: Senckenberg

Kilpailut

Uusimmat