Kuva: AOP

Lizzo sanoo bikinivideoidensa joutuvan poistetuiksi - jatkaako TikTok kritisoitua käytäntöään?

06.03.2020 20:15 - Milena Raappana

TikTok väittää luopuneensa periaatteesta, jossa se ajoi alas muun muassa lihavien ja autististen henkilöiden sisältöjä.

Grammy-voittaja Lizzo, 31, päivittää häpeilemätöntä ja suoraviivaista sisältöä sosiaalisen median kanaviinsa.

Hullutteleva laulaja on tietysti myös TikTokissa, mutta kohdistaa somealustaan kritiikkiä. Tähti usein esittelee paljasta pintaa somesisällöissään ja epäilee nuorten suosiman somekanavan poistavan videoitaan, joissa hän pelkät bikinit yllään.

Lizzon viimeisimpien päivitysten joukossa on video, jolla hän lipsynkkaa toistuvasti ”i know” eli ”tiedän” ja on kirjoittanut:

”TikTok poistaa jatkuvasti videoitani, joissa olen uima-asussa. Mutta sallii muita videoita tytöistä uima-asuissa. Mietin miksi? TikTok… meidän täytyy puhua.”

Teen Voguen uutisoinnin mukaan TikTokin edustaja ilmoitti, etteivät he poista Truth Hurts -hitin tekijän videoita hänen ruumiinrakenteensa vuoksi.

- Rakastamme Lizzoa ja hänen musiikkinsa on ollut monessa trendissä TikTokin yhteisön sisällä. Rakastamme sitä, miten hän käyttää sovellusta ilmaistakseen itseään ja jakaa kokemuksiaan, edustaja kertoi Teen Voguelle.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun TikTok-käyttäjät sanovat heidän päivitystensä joutuvan poistetuksi alustalta. Somekanava myönsi viime vuonna, että se on aikaisemmin painanut alas sisältöjä ”erityisiltä käyttäjiltä”, joihin lukeutuvat lihavat ja autistiset ihmiset sekä henkilöt, joilla on huomattavia epämuodostumia kasvoissaan.

Somekanavan mukaan käytäntöä käytettiin alussa, ja TikTokin aikaisempien tiedotteiden mukaan sen tarkoituksena oli estää henkilöiden kiusaamista. Viime vuoden joulukuussa TikTok on sanonut luopuneensa käytännöstä.

Lizzon somesisällöt ja räikeä toiminta on kirvoittanut kritiikkiä. Esimerkiksi Rolling Stone -lehden kansikuva, jossa laulaja poseerasi alasti, sai negatiivisten kommenttien vyöryn osakseen. Tähti myös nähtiin twerkkaamassa koripallo-ottelussa housuissa, jotka paljastivat hänen takapuolensa. Toiminta leimattiin mauttomaksi ja epäsoveliaaksi.

Lue myös: Suurin pudottaja -tähden diabeteskommentit hittilaulaja Lizzosta suututtavat - some kiehahti

Lue myös: Muodoillaan raivoa herättänyt laulaja kumoaa syytökset - lyö arvostelijoilleen luun kurkkuun

Lähde: Teen Vogue

Kilpailut

Uusimmat