Kuva: Emmi Moilanen

Tuukka Temonen vältti edellisen elokuvansa megaflopin - uutuuselokuva viikonlopun katsotuin

16.03.2020 13:45 - Iiro Myllymäki

Aika jonka sain keräsi hiljaisena elokuvateatteriviikonloppuna melkein 10 000 katsojaa.

Koronavirukselta suojautuminen on saanut ihmiset linnoittautumaan koteihinsa, ja tämä näkyy merkittävästi esimerkiksi Finnkinon elokuvateattereiden kävijäluvuissa. Suomen elokuvasäätiön mukaan Finnkinon viime viikonlopun katsojaluvut putosivat 60 prosentilla verrattuna tätä edeltäneen viikonlopun lukuihin.

Viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva oli juuri ensi-iltaan tullut kotimainen Aika jonka sain. Tuukka Temosen ohjaama ja hänen puolisonsa Olga Temosen tähdittämä tositapahtumiin perustuva draama keräsi perjantaista sunnuntaihin ulottuvalla ajanjaksolla 9850 katsojaa. Toisella sijalla on hittielokuva Se mieletön remppa, joka sai viikonloppuna alle puolet Aika jonka sain -leffan katsojaluvuista. Noin kuukausi sitten ensi-iltansa saanut komedia on kerännyt tähän mennessä jo yli 150 000 katsojaa. Aika jonka sain jäi toki kauas Se mieletön remppa -elokuvan avausviikonloppuluvuista. Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämä elokuva sai avausviikonloppunaan noin 48 000 katsojaa, mikä on vuoden kovin avauslukema.

Aika jonka sain -ensi-illan yhteydessä Tuukka ja Olga Temonen harmittelivat sosiaalisessa mediassa, että koronahuolet typistivät ensi-iltajuhlallisuudet odotettua pienemmiksi. Siitä kaksikko lienee kuitenkin tyytyväinen, että elokuva vältti Tuukka Temosen edellisen Valmentaja-elokuvan floppilukemat. Kyseinen elokuva keräsi avausviikonloppunaan lokakuussa 2018 Suomen elokuvasäätiön mukaan vain 1850 katsojaa, eli yli viisi kertaa vähemmän kuin Aika jonka sain. Hieman alle viikossa Valmentaja keräsi noin 7300 katsojaa, joista suurin osa tuli ennakkonäytöksistä. Tämäkin lukema on siis vähemmän kuin Aika jonka sain -leffan viikonloppuluvut.

Koronapandemia ei ole toistaiseksi sulkenut Finnkinon ovia totaalisesti. Yhtiö on kuitenkin ryhtynyt toimiin, jotta tartuntariski pienenisi elokuvateatterisaleissa. Finnkino Lab -asiakkuusohjelman asiakkaille lähetetyssä tiedotteessa yhtiö kertoo, että pienemmissä saleissa on myynnissä vain 60 prosenttia paikoista ja isommissa saleissa lippuja myydään maksimissaan 99 kappaletta näytöstä kohti.  

Lue myös: Olga Temonen rankoista kuvauksista: 'Tuukka pystyi unohtamaan parisuhteemme työaikana'

Lue myös: Olga ja Tuukka Temonen kasvattavat lapsiaan tiukasti - tilanne kärjistyi lomamatkalla

Lähde: Suomen elokuvasäätiö, Suomen elokuvasäätiö

Kilpailut

Uusimmat