Kuva: AOP / AOP

Viihdemaailman kiistellyin puhelinkeskustelu vuodettiin ja some leimahti täysin - mistä on kyse?

24.03.2020 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Taylor Swiftin riita Kanye Westin ja Kim Kardashianin kanssa on lähtenyt uusille kierroksille.

Laulaja Taylor Swiftin, 30, kiista räppäri Kanye Westin, 42, ja tämän vaimon, kauneusyrittäjä Kim Kardashianin, 39, kanssa on saanut jälleen tuulta alleen. Vuonna 2016 leimahtanut riita sai uusia käänteitä viime viikolla, kun koko kiistan keskiössä oleva puhelu Swiftin ja Westin välillä vuodettiin julkisuuteen.

Kiista sai alkunsa siitä, kun Kanye West julkaisi Famous-nimisen kappaleen. Tässä kappaleessa West mainitsee Taylor Swiftin suoraan.

”Minusta tuntuu, että minä ja Taylor saatamme vielä harrastaa seksiä. Miksi? Tein siitä ämmästä kuuluisan”, West aloittaa kappaleen.

Tällä mies puolestaan viittaa vuonna 2009 MTV Video Music Awards -tapahtumassa sattuneeseen välikohtaukseen. Tuolloin Kanye West pomppasi lavalle Taylor Swiftin palkintopuheen aikana, otti Swiftin mikrofonin ja alkoi puhua siitä, miten hänen mielestään Beyoncé olisi ansainnut palkinnon Swiftin sijaan.

Swiftin ja Westin välit tulehtuivat uudelleen vuonna 2016 Famous-kappaleen julkaisun myötä. Taylor Swift otti kantaa kappaleeseen ja sanoi tuohtuneensa säkeestä ”I made that bitch famous”. Tämän jälkeen Kim Kardashian astui kuvioihin. Nainen jakoi Snapchatissa videopätkiä, joissa kuullaan pätkiä Westin ja Swiftin välisestä puhelinkeskustelusta. Videopätkistä välittyy kuva, että West on kysynyt Swiftiltä hyväksytystä kappaleen lyriikoille ja että Swift olisi hyväksynyt ne - ja myöhemmin kuitenkin tuohtunut kappaleen sanoista. Kim Kardashianin väliintulon myötä Swift sai osakseen suuren määrän vihaa ja hänet leimattiin valehtelijaksi.

Asiaa ei auttanut enää se, että Swift kertoi nopeasti oman kantansa asiaan ja miten asiat eivät ole niin kuin vastapuoli niiden väittää olevan. Swiftin mukaan West ei koskaan hyväksyttänyt hänellä sitä, että kappaleessa häntä kutsutaan alentavilla sanoilla ”that bitch”. Julkisessa väännössä valtaosan kanta oli jo Kanye Westin ja Kim Kardashianin puolella. Swift on myöhemmin puhunut haastatteluissa siitä, miten kyseinen riita ja sen seuraukset vaikuttivat negatiivisesti hänen hyvinvointiinsa.

"Hän valehtelee"

Viime viikolla Taylor Swift vaikutti saavan revanssin asiassa kaikkien vuosien jälkeen. Samaisesta puhelusta, josta Kardashian jakoi pätkiä, lähti leviämään netissä pidempi versio. Video vaikuttaa tukevan Swiftin väitettä siitä, että hänelle ei puhelinkeskustelussa kerrottu, että West aikoo nimittää häntä bitch-sanalla. Keskustelun aikana nainen itse asiassa ottaa oma-aloitteisesti puheeksi bitch-sanan käytön.

- Luulin, että sanoisit siinä jotenkin ”tuo typerä, tyhmä ämmä” [”that stupid, dumb bitch”]. Mutta et tee niin, Swift sanoo puhelussa.

Ei ole tiedossa, mikä taho on vuotanut videon nettiin nyt.

Nyt kiistan osapuolet ovat ottaneet kantaa uusiin käänteisiin - tai tarkemmin sanottuna Taylor Swift ja Kim Kardashian ovat. Taylor Swift on kirjoittanut Instagramin tarinoissaan seuraavan lausunnon:

”Sen sijaan, että vastaisin heille, jotka kysyvät minulta tuntemuksiani siitä vuodetusta videomateriaalista, joka todistaa, että puhuin totta kaiken aikaa siitä puhelusta (tiedättehän, siitä joka äänitettiin laittomasti ja jonka joku editoi ja manipuloi lavastaakseen minut ja teki minun, perheeni ja fanieni elämästä helvettiä viimeisimmät neljä vuotta)... Pyyhkäise tästä ylös, niin näet, millä on oikeasti väliä”, Swift kirjoittaa ja viittaa siihen, että hänen Instagram-tarinastaan ylös pyyhkäisemällä pääsee Maailman terveysjärjestön sivulle, jossa voi tehdä lahjoituksen koronaviruskriisin helpottamiseksi.

Tämän jälkeen Kim Kardashian otti asiaan kantaa usealla twiitillä.

”Taylor Swift on päättänyt nostaa esiin vanhan keskustelun, mikä tällä hetkellä tuntuu hyvin itsekkäältä ottaen huomioon sen kärsimyksen, jota miljoonat todelliset uhrit tällä hetkellä kokevat. En kokenut tarvetta kommentoida muutama päivä sitten, ja nytkin minua hävettää tehdä niin, mutta minusta tuntuu, että minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vastata tähän, koska hän valehtelee”, Kim Kardashian kirjoittaa.

Nainen kirjoittaa, että hänelle kiistan keskiössä ei ole ollut bitch-sanan käyttö, vaan puhelinkeskustelun tarkoitus ja sävy. Hänen mukaansa Swift on valehdellut tiedottajansa välityksellä, kun tiedottaja on väittänyt, että Kanye West ei koskaan soittanut Swiftille pyytääkseen hyväksytystä Famous-kappaleelle. Kyseisen tiedotteen mukaan West ei kysynyt kappaleen julkaisuun lupaa, vaan kysyi puhelussa Swiftiltä, voisiko tämä julkaista kyseisen kappaleen omalla Twitter-tilillään. Tiedotteen mukaan tähän Swift vastasi kieltävästi ja varoitti Westiä ”vahvasti misogyynisen kappaleen julkaisusta”. Taylor Swiftin tiedottaja pysyy kuitenkin edelleen kannassaan, että tiedote on totuudenmukainen, sillä hän on jakanut tiedotteen sanasta sanaan uudelleen Twitter-tilillään.

Twiiteissään Kim Kardashian lisäksi ottaa esiin sen, miksi puhelinkeskustelu on nauhoitettu. Hänen mukaansa Westillä on tapana dokumentoida kunkin albuminsa tekoprosessia ja tämän puhelun taltioiminen oli osa tätä. Kardashianin mukaan kyseistä materiaalia ei koskaan tarkoitettu julkaistavaksi, mutta Kardashian julkaisi puhelusta pätkiä puolustaakseen miestään kiistassa.

Kardashian päättää twiittinsä lupaamalla, että kyseessä on viimeinen kerta, kun hän kommentoi kyseistä asiaa. Kanye West ei ole ottanut puhelun vuotamiseen kantaa.

Varmaa tilanteessa on se, että sekä Taylor Swiftillä että Kim Kardashianilla riittää äänekkäitä puolustajia ja vastustajia. Swiftin fanit ovat rynnänneet Kim Kardashianin twiittien kommenttikenttiin oikomaan naisen mielestään virheellisiä väittämiä.

"Et voi tulla tänne väittämään, että Swift valehtelee, kun sinä ja aviomiehesi olette tehneet hänen elämästään kurjaa jo neljän vuoden ajan", yksi Swiftin kannattaja kirjoittaa.

"Taylor kertoi totuuden!" kirjoittaa toinen.

"Koko puhelu on kuultavissa, ja se paljastaa totuuden. Luovuta jo!" kommentoi eräs.

Seurapiiritähti ja kauneusyrittäjä Kardashianilla on kymmenien miljoonien ihmisten seuraajakunta, ja nainen onkin saanut lukuisia tykkäyksiä twiiteilleen, vaikka kommenttikentässä Swiftin fanit ovat ottaneet selvän yliotteen. 

Lue myös: Poptähti kertoo näännyttäneensä itseään - kuvat pömpöttävästä mahasta provoisoivat

Lue myös: Kim Kardashianin ja Kanye Westin tytär räppäsi isänsä muotinäytöksessä - katso hurmaava video

Lähteet: Metro.co.uk, Vox, BBC, Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat