Kuva: AOP

Idris Elba tyrmää netissä leviävän koronateorian: "Täyttä hevonp*skaa!"

26.03.2020 12:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Netissä kiertävän salaliittoteorian mukaan julkisuuden henkilöille on maksettu, jotta he kertoisivat saaneensa koronaviruksen.

Koronaan sairastunut näyttelijä Idris Elba, 47, ottaa kantaa netissä kiertävään uuteen salaliittoteoriaan, jonka mukaan julkisuuden henkilöille maksetaan tartunnasta kertomisesta. Elba itse oli yksi ensimmäisistä julkisuuden henkilöistä, joka kertoi julkisesti koronatartunnastaan.

Idris Elba kuvailee salaliittoteoriaa idioottimaiseksi julkaisemallaan livelähetyksellä Instagramissa.

- Ajatus, että joku minunlaiseni saisi rahaa siitä, että kertoisi saaneensa koronaviruksen on täyttä hevonp*skaa! Täyttä tyhmyyttä. Ihmiset jakavat sitä kuin se olisi todellinen uutinen, Elba tylyttyää.

Elba ei syyttänyt ketään henkilöä väärän tiedon jakamisesta. Muutama päivä aiemmin rap-artisti Cardi B viittasi salaliittoteoriaan omalla livevideollaan. Cardi B kertoi omalla videollaan, että hänestä tuntuu siltä, että koronatartunnasta kertoneille julkkiksille on maksettu. 

Tämän lisäksi Cardi B puhui videollaan koronatesteihin pääsystä.

- Miten voin tietää, että minulla on koronavirus, jos oireita ei ole? Ja jos oireita ei ole, miten osaan mennä testeihin? Cardi B tilitti.

Idris Elba otti itsekin kantaa syytöksiin epätasa-arvosta koronatesteihin pääsyssä. Monet kansalaiset Britanniassa ja Yhdysvalloissa eivät ole päässeet testeihin vahvoista oireista huolimatta, kun taas oireettomia julkisuuden henkilöitä on testattu. 

- Mielestäni ei ole tervettä väitellä siitä, kuka pääsee testeihin ja kuka ei. Minä pääsin testeihin, mutta minulla on myös virus. Tekeekö se minusta etuoikeutetun? Tässä tilanteessa en ole näyttelijä, vaan tavallinen ihminen. En tunne oloani etuoikeutetuksi sen takia, että pääsin testeihin, kun sain taudin, Elba sanoo.

Elban lisäksi monet julkisuuden henkilöt ovat kertoneet sairastuneensa koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Muun muassa Tom Hanks on viettänyt kaksi viikkoa karanteenissa Australiassa taudin saatuaan.

Lue myös: Tom Hanks ja Rita-vaimo jakoivat iloiset tilannepäivitykset koronasta - Ritalta hauska rap-video

Lue myös: Idris Elba sairastui koronaan, julkkikset toivottavat pikaista paranemista: "Olemme kanssasi"

Kilpailut

Uusimmat