Kuva: AOP

Suosikkitubettaja otti osaa TikTokin pidätyskuvahaasteeseen - kritiikki ryöpsähti

07.04.2020 23:15 - Iiro Myllymäki

James Charles nähdään kuvissa pahoinpidellyn näköisenä.

Meikkivideoistaan tunnettu tubettajatähti James Charles, 20, on joutunut kovan kritiikin kohteeksi otettuaan osaa tällä hetkellä leviävään TikTok-haasteeseen. Somepalvelussa leviää videoita, joissa ihmiset ovat meikanneet itsensä sen näköisiksi kuin olisivat joutuneet tappeluun ja tulleet pidätetyiksi.

James Charles jakoi haasteesta innoituksen saaneena kuvia itsestään sosiaalisen median kanaviinsa. Kuvissa mies nähdään silmä mustana, ja hänen nenästään valuu tekoverta.

(kuva: Instagram)

(kuva: Instagram)

James Charlesin on syytetty romantisoivan kuvillaan väkivaltaa, ja kuvia on kutsuttu muun muassa mauttomiksi ja epäkunnioittaviksi. Monet ovat myös nostaneet esiin, että kuvat saattavat aiheuttaa ahdistusta väkivallan uhreiksi todellisuudessa joutuneille.

Meikkitaiteilija on ottanut kantaa kohuun Twitterissä, mutta sittemmin hän on poistanut twiittinsä.

”Vain minulle voi käydä niin, että heitän vähän violettia luomivääriä naamalleni ja tekoverta naamalleni ottaakseni osaa typerään TikTok-haasteeseen ja siitä saadaan skandaali aikaan”, Charles kirjoitti Metro-sivuston mukaan.

Mies otti myös esiin sen, että hittiartisti The Weeknd nähdään tuoreen After Hours -levynsä kannessa pahoinpidellyn näköisenä ja verta vuotavana.

”En ole nähnyt yhtäkään twiittiä, jossa häntä syytetään väkivallan ja pahoinpitelyn glorifioinnista. Voiko joku selittää, miten se eroaa siitä, mitä minä tein?” James Charles on twiitannut.

James Charles on myös poistanut kyseiset kuvansa Twitteristään, mutta jutun kirjoitushetkellä ne löytyvät vielä miehen Instagram-tililtä.

”Poistin kuvat, koska tarkoitukseni ei ollut triggeröidä ketään, ja on ajan haaskausta yrittää käydä avointa keskustelua sellaisten ihmisten kanssa, jotka vihaavat minua joka tapauksessa”, James Charles kirjoittaa Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Met Galassa loistanut tubettajatähti menetti 3 miljoonaa seuraajaa - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Draken uunituore biisi sai aikaan TikTok-ilmiön - oletko kokeillut "liukutanssia"?

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat