Kuva: Shutterstock

Suomalainen liikemies kommentoi epäonnistuneita suojamaskikauppoja - "En ole tällaista nähnyt"

14.04.2020 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Komulaisen mielestä tilanteeseen olisi ollut varsin yksinkertainen ratkaisu.

Tunnettu liikemies Jari Komulainen on seurannut tiiviisti koronaviruksen aiheuttamaa suojamaskipulaa ja siitä syntyneitä taisteluita. Myös Suomessa asia on ollut lähiaikoina paljon otsikoissa Huoltovarmuuskeskuksen tekemän epäonnistuneen tilauksen myötä, kun Kiinasta saapuneet kasvosuojat eivät olleetkaan sopivia sairaalakäyttöön.

Komulainen on itse toiminut pitkään Kiinan markkinoilla ja kertoi Radio Novan Päivä -ohjelman haastattelussa juontaja Esko Eerikäiselle, että ei ole koskaan nähnyt vastaavaa tilannetta.

- Onhan tämä hämmentävää, mutta tilanne on myös ollut poikkeuksellinen. Olen tuonut Kiinasta tuhansia kontteja Suomeen, mutta en ole koskaan nähnyt tällaista tilannetta, että jokin tietty tavara revitään käsistä ja kaikki yrittävät hypätä kaupantekoon mukaan, Komulainen sanoi ja jatkoi:

- Tilanne on varmasti ollut Huoltovarmuuskeskuksessa kaoottinen ja sinne ovat monet erilaiset myyntimiehet yrittäneet päästä hieromaan kauppoja.

Komulaisen mielestä suojamaskikauppoihin olisi ollut varsin yksinkertainen ratkaisu.

- Kun puhutaan tällaisista miljoonakaupoista, niin sen hoitamiseen on vain yksi keino: Täältä joku asiantuntija menee itse tehtaalle tai lähettää sinne luotetun agentin, joka pitää laadunvalvojien kanssa palaverin ja testaa ne maskit itse. Jos ei osaa itse testata, niin sitten toimittaa mallikappaleen esimerkiksi laboratorioon, jossa sen toimintavarmuus pystytään osoittamaan.

Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa

Lue myös: Rintaliiveistä hengityssuojain? Naiskoomikko esitteli idean sosiaalisessa mediassa

Lue myös: Laura Voutilainen viettää karanteeniaikaa kuntoilun merkeissä - huoli kesästä painaa mieltä

Kilpailut

Uusimmat