Kuva: AOP

'Lyökää hänet tajuttomaksi' - Bhad Bhabien somekohu syveni, kun hän vertasi itseään Tarzaniin

16.04.2020 16:45 - Milena Raappana

Räppäri yritti oikeuttaa "blackfishingiään" köyhällä alueella kasvamisella ja vertasi sitä Tarzaniin, jonka kasvattivat apinat.

Reilu viikko takaperin räppäri Bhad Bhabie, oikealta nimeltään Danielle Bregoli, 17, sai aikaan somekohun uudelle lookillaan. Instagramiin tekemissään päivityksissään hänellä oli selkeästi aiempaa tummempi iho, minkä takia häntä syytettiin "blackfishingistä". 

Blackfishing-termillä tarkoitetaan tilannetta, jossa valkoihoinen henkilö pyrkii näyttämään tummaihoiselta tai ottaa osaksi omaa ulkonäköään tummaihoisten kulttuuriin tai piirteisiin yhdistettävissä olevia ominaisuuksia.

Nyt kohu on saanut uuden käänteen, kun räppäri vertasi itseään Tarzan-hahmoon. Paper Magazine -julkaisu uutisoi Bhad Bhabien puolustaneen itseään Instagram Livessään, jossa hän kertoi kasvaneensa köyhällä asuinalueella ja vertasi tätä siihen, miten apinat kasvattivat Tarzanin. 

- Sanotte, että yritän olla musta. Ehkä syy siihen on, että kasvoin köyhällä asuinalueella. Tarzan... Tarzanin tarina, hän sanoi livessään.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Hän ei tiennyt paremmasta! Hän tietää vain sen! Kun joku kasvaa tietyllä alueella tietyssä paikassa, he ovat osa ympäristöä. He tietävät vain sen, mikä on ollut heidän ympärillään. He tietävät vain sen, mitä heille on opetettu. Olen pahoillani, etten kasvanut v*tun lähiöissä valkoisten vaaleahiuksisten sinisilmäisten tyttöjen kanssa, koska tiedättekö mitä, laitoin rahaa siihen, hän jatkoi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Räppärin kommentit ovat aiheuttaneet kuohuntaa sosiaalisessa mediassa. Nettikansa mielestä huonon perustelun lisäkis Bhad Bhabie vertasi mustia ihmisiä apinoihin, mikä on historiallisessa viitekehyksessä todella ongelmallista. 

"Bhad Bhabie vertasi hänen käyttäytymistään tummaihoisen tavoin, koska hän "kasvoi köyhällä alueella", Tarzaniin, jonka kasvattivat gorillat???"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Bhad Bhabie vertaa itseään kasvamassa köyhällä alueella Tarzaniin, jonka kasvattivat gorillat... Jos tämä ei herätä teitä, en tiedä, mikä herättää."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minä: 'Ihmettelen, miksi #Tarzan trendaa.' Bhad Bhabie sanoo hänen 'käyttäytyneen mustasti', koska hän kasvoi köyhällä alueella, kuten Tarzan, joka käyttäytyi kuin apinat, koska hän kasvoi apinoiden kanssa. Jonkun täytyy sekä lyödä hänet tajuttomaksi että rukoilla hänen puolestaan..."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen kyseenalaiset kommentit eivät kuitenkaan jääneet Tarzan-vertaukseen. Myöhemmin livessään hän sanoi kritisoijien olevan kaksinaismoralisteja, sillä he eivät älähdä esimerkiksi räppäri Lil Kimin ulkonäöstä. 

- Käytin tummempaa meikkivoidetta. Lil Kim käyttää meikkivoidetta, joka — ei minään epäkunnioituksena Lil Kimiä kohtaan. Olen itseasiassa hänen faninsa. Ei epäkunnioituksena hänelle — mutta tyttö käyttää meikkivoidetta, joka on liian vaalea hänen kasvoihinsa, hän sanoi. 

- Tyttö meni ja teki nenäleikkauksen, jotta hänellä olisi pienempi nenä kuten valkoisilla ihmisillä. Niin kuin, ettekö näe sitä? Mutta sanon, että hän kirjaimellisesti teki leikkauksen tehdäkseen itsestään valkoihoisen näköisen. Hän käyttää vaaleaa meikkiä, ettekä te sano yhtäkään hemmetin sanaa hänestä, hän jatkoi. 

Paper Magazinen mukaan Bhad Bhabie lisäksi kysyi livessään "kuka haluaisi olla tummaihoinen" ennen kuin tilitti siitä, miten kukaan ei kiinnostu hänen tekemisistään, koska netin "tietämättömät" henkilöt tekevät hänestä viraalin kohun takia. 

Lue myös: Nettimeemistä kuuluisaksi tulleen tytön hurja jouluyllätys - sai äidin kyyneliin lahjallaan

Lue myös: Räppäri hyökkäsi Billie Eilishiä vastaan: "Ehkä näin käy, kun ämmistä tulee kuuluisia"

Lähde: Paper Magazine

Kilpailut

Uusimmat