Kuva: AOP

Queen-kitaristi Brian May: Koronavirus on lihansyöjien vika

16.04.2020 18:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Vegaaniksi kääntynyt kitaristi puhuu kasvipohjaisen ruokavalion puolesta.

Legendaarisen Queen-yhtyeen kitaristi Brian May, 72, väittää, että koronavirus on lihansyöjien vika. Mies on lopettanut lihansyönnin alkuvuodesta 2020.

- Tämä pandemia vaikuttaa johtuvan ihmisten lihansyönnistä. Nyt näemme, miten eläinten syöminen on saanut meidät polvillemme. Mielestäni on aika muuttaa maailmamme sellaiseksi, jossa muita lajeja ei käytetä väärin, May lataa.

May pohjaa väitteensä teoriaan, jonka mukaan koronavirus on lähtenyt Wuhanin eläintorilta. Kiinalaisen tavan mukaisesti eri eläinlajeja pidetään torilla lähekkäin pienissä häkeissä, ja ne teurastetaan usein vasta ostohetkellä. Teorian mukaan koronavirus on tarttunut lepakoista torilla myytäviin eläimiin, luultavasti muurahaiskäpyyn, ja sitä kautta päätynyt ihmiseen.

Kitaristi uskoo pandemian pakottavan ihmiset punnitsemaan suhdettaan lihansyöntiin. May on ollut vegaani vuoden 2020 alusta lähtien.

- On jo paremmin ihmisten tiedossa, että eläinten syöminen ei ole parasta terveydelle. Aion olla saarnaavampi veganismin suhteen tulevaisuudessa, koska minulle itselleni se on tulevaisuuden tie, May sanoo.

Lue myös: Robbie Williamsia pyydettiin liittymään Queeniin - "Liian pelottava tilanne"

Lue myös: Queen ja Adam Lambert esittivät legendaarisen Live Aid -settilistan Australiassa - katso videot

Lähde: NME

Uusimmat