Kuva: AOP

MTV: Kari Hietalahti paljastaa, että Vintiöillä nousi suosio päähän: "Pirstoimme hotellihuoneita!"

22.04.2020 08:15 - Roy Kokkonen

Näyttelijä Kari Hietalahti paljastaa, että Vintiöt-sketsisarjan saama valtava suosio nousi päähän, ja se näkyi sekoiluna ja riehumisena.

Näyttelijä Kari Hietalahti, 55, palasi muistoissaan taaksepäin Joonas Nordman Show'n haastattelussa. Hietalahti on vastikään julkaissut kalastusaiheisen kirjan, ja Joonas Nordman tiedustelikin, milloin mies aikoo tehdä kirjan Vintiöt-vuosistaan.

Vintiöt oli suosittu sketsisarja, jota esitettiin 1990-luvun puolivälissä ja yhden kauden verran vuonna 2003. Hietalahden lisäksi sarjaa tähdittivät muun muassa Samuli Edelmann ja Juha Veijonen.

Sarja sai valtavaa suosiota, ja ryhmä kiersi ympäri Suomea esittäen sketsejään eri tapahtumissa. Suosion myötä ryhmä omaksui villin elämäntavan.

- Olen joskus ehdottanut kavereille, että pitäisikö tehdä Vintiöt-kirja. Ei ole hirveästi saanut vastakaikua, mutta kyllähän siitä jonkinlaisen kirjan saisi, Hietalahti naurahtaa.

Suosion vuosina ryhmällä meni lujaa, ja hurjia tarinoita tuolta ajalta riittää.

- Me oltiin nuoria jätkiä. Me oltiin Suosikin karvapäägallerian ykkönen. Bändit oli meidän takana, me oltiin kuin rock-bändi.

Suomen-kiertueen aikana sketsiryhmän jäsenet myös käyttäytyivät kuin rock-bändi.

- Me käyttäydyttiin kuin Led Zeppelin. Eli hotellihuoneita pirstottiin ja yritettiin sohvaakin ikkunasta ulos, Hietalahti paljastaa.

Nordmanin kysyessä, nousiko suosio päähän, vastaus on selvä:

- No, täysin. Ja korkealle.

Luonnollisesti riehumisesta maksettavat korvaukset nousivat pilviin, eikä kiertue lopulta ollut kovin tuottoisa.

- Se oli varmaan ainoa täysiä katsomoita kerännyt kiertue, joka jäi 200 000 markkaa miinukselle. Niitähän joutui sitten Markus Selin makselemaan, Hietalahti kertoo.

Koko haastattelun näet alta:

Lue myös: Kari Hietalahti: "Vintiöitä tehtiin humalassa ja ilman käsikirjoitusta"

Lue myös: MTV: Pippa Laukka vihjasi salaperäisenä laulutaidoistaan Joonas Nordman Show’ssa: ”Mieti sitä"

Kilpailut

Uusimmat