Kuva: AOP

Bulimia muutti Linda Lampeniuksen äänen - ei pystynyt laulamaan edes tuutulauluja lapsilleen

05.05.2020 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Linda Lampenius voitti laulupelkonsa Masked Singer Suomi -ohjelmassa, muttei edelleenkään pidä lauluäänestään.

Viime lauantain jaksossa taas yksi Masked Singer Suomi -ohjelman naamioiduista hahmoista paljastettiin. Kisun puvun alta paljastui huippuviulisti Linda Lampenius, 50, joka oli hurmannut niin tuomarit kuin yleisönkin lauluäänellään. Paljastuttuaan nainen kuitenkin kertoi, että hänelle julkisesti laulaminen oli todella kova paikka. Edes naisen lapset eivät olleet aiemmin kuulleet hänen laulavan.

Naisen ensireaktio olikin jyrkkä kieltäytyminen, kun häntä ensimmäisen kerran pyydettiin mukaan Masked Singer Suomi -ohjelmaan. Linda Lampenius kertoo laulupelostaan Radio Novan Päivän Esko Eerikäiselle.

- Pelkään laulamista niin jumalattomasti. En ole edes tuutulauluja laulanut lapsilleni, koska olen inhonnut ääntäni niin paljon, Lampenius kertoo.

Nainen kuitenkin pohti asiaa ja lopulta päätti ottaa haasteen vastaan. Hän kertoo miettineensä, että hän on muuten elämässään ollut monesti hyvin rohkea, joten miksi hän ei voisi olla rohkea tässäkin.

Laulutaustaa pienestä saakka

Linda Lampeniuksella on kuitenkin laulutaustaa. Hän aloitti musiikkiharrastuksen nimenomaan laulamisella jo 3-vuotiaana, ja viulua hän alkoi soittaa 5-vuotiaana. Lampenius esiintyi 3-11-vuotiaana laulajavanhempiensa kanssa, mutta 11-vuotiaana lopetti laulamisen kokonaan, kun viulu otti vallan elämästä. Laulamisen pariin nainen palasi parikymppisenä, kun hän vuoden verran opiskeli klassista laulua Sibelius-Akatemiassa sivuaineopintoinaan.

- Sitten minulle tuli bulimia, ja silloin minulla muuttui puheäänikin. Pilasin kaiken kurkusta ja silloin tuli sellainen olo, että en enää ikinä laula, Lampenius paljastaa.

Linda Lampenius on aiemmin puhunut avoimesti pitkästä kamppailustaan bulimian kanssa. Hän kärsi myös ahmimishäiriön nimellä tunnetusta bulimiasta vuodesta 1999 aina vuoteen 2007 saakka. Terveyskirjasto kertoo, että bulimiaan liittyvä runsas oksentelu saattaa johtaa erinäisiin suun sairauksiin.

Vaikka Linda Lampenius nyt voittikin pelkonsa julkisesta laulamisesta, hän ei vieläkään pidä omasta lauluäänestään.

- Olen mielestäni tosi surkea, enkä tykkää äänestäni vieläkään.

Lue myös: Jälkiviisautta! Viisi vihjettä, joista olisimme voineet arvata Masked Singer -Kisun henkilöllisyyden

Lue myös: Masked Singer -hahmon takaa paljastunut ex-missi: "Nyt keskityn jännittämään, ketä sieltä paljastuu"

Lähde: Terveyskirjasto

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat