Kuva: AOP

Alec Baldwin pilkkasi Blackout Tuesdayta eikä pyydä anteeksi: "Hällä väliä -päivä"

04.06.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Silmitön someraivo ryöpsähti, kun näyttelijä mainosti podcastiaan tiistaina. Anteeksipyynnön sijaan mies seisoo tekonsa takana ja arvostelee koko mielenilmausta.

Näyttelijä Alec Baldwin, 62, on joutunut kovan kritiikin kohteeksi, kun hän mainosti Here's The Thing -podcastiaan sosiaalisessa mediassa tämän viikon tiistaina. Sosiaalisessa mediassa järjestettiin tiistaina Blackout Tuesday -niminen mielenilmaus, jonka tarkoituksena oli tukea Yhdysvaltojen rasisminvastaisia mielenosoituksia. Baldwin vastasi kritiikkiin kutsumalla mielenilmausta "hällä väliä -päiväksi".

Baldwinin tiistaina julkaisemassa kuvassa on jakson vieras, ohjaaja Woody Allen. Välittömästi julkaisun jälkeen kuva sai osakseen tulikivenkatkuisia kommentteja, joissa Baldwinin ratkaisua mainostaa podcastiaan arvosteltiin.

Kommentoijat pitivät julkaisua pettymyksenä ja tahdittomana tekona. Monet ilmoittivat lopettavansa miehen seuraamisen.

Baldwin ei pyytele anteeksi

Baldwin siirtyi puolustuskannalle ja vastasi syytöksiin kommenttikentässä. Hän julkaisi vastauksestaan kuvakaappauksen Instagram-tilillään.

"Useat pyytämämme podcast-vieraat, ovat joko pyytäneet tai vaatineet erityistä julkaisupäivää projektinsa mainostamiseksi. Teemme kaikkemme kunnioittaaksemme näitä toiveita. Allen ei ole poikkeus. Mitä tulee havaittuun herkkätunteisuuden puutteeseen Blackout Tuesdayta koskien, minulla ei ollut aavistustakaan tästä... hällä väliä -päivästä. 

Kolme asiaa: Joidenkin ihmisten työntekoa ei voida laittaa pitoon poliittisen korrektiuden oikkujen nimissä. Uskon, että Allen on syytön, ja minulla on siihen oikeus. Vaikka mustan ruudun julkaiseminen on kohtuullinen myötätunnon osoitus, se ei ole tehokas poliittinen kannanotto. Äänestäminen ja äänestäjäkunnan kasvattaminen on... käytännöllisempää", Baldwin kirjoitti.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentissa mainittu Allenin syyttömyys viittaa lähes kolmenkymmenen vuoden takaisiin pedofiliasyytöksiin, jotka nousivat tänä keväänä pinnalle, kun Allen julkaisi muistelmateoksensa. Allenia ei koskaan tuomittu. Kirjan alkuperäinen kustantaja ei suostunut julkaisemaan kirjaa syntyneen kohun takia.

Baldwinin vastaus kritiikkiin ei tuntunut uppoavan hänen seuraajiinsa. Kovasanaiset syytökset häntä kohtaan jatkuivat.

"Blackout Tuesdayn kutsuminen hällä väliä -päiväksi on enemmän kuin loukkaavaa", kommentoi eräs ja ilmoitti lopettavansa seuraamisen.

Näyttelijä jatkoi valitsemallaan linjalla ja jakoi tyttärensä Irelandin julkaisun, joka suhtautuu niin ikään kriittisesti Blackout Tuesdayhin. Myöhemmin Baldwin jakoi lisää kuvia Allenista.

"Tiedoksenne, mustat neliöt dominoivat tällä hetkellä Instagramia ja tunnistetta #BlackLivesMatter, hukuttaen tummaihoisten äänet ja tukkien alustan. Jos ei ole mitään sanottavaa ja haluaa oppia, silloin lopetetaan puhuminen. Silloin ei julkaista lopettamisesta", Bladwinin tyttären julkaisussa luki.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Someilmiöksi nousseen Blackout Tuesdayn takana olivat musiikkialalla työskentelevät Brianna Agyemang sekä Jamila Thomas. Tarkoituksena oli hiljentyä päiväksi ja kiinnittää huomio Yhdysvaltojen mielenosoituksiin.

Lukuisat artistit, levy-yhtiöt, julkisuuden henkilöt ja sosiaalisen median vaikuttajat osallistuivat mielenilmaukseen julkaisemalla tyhjän mustan kuvan ja käyttämällä aihetunnisteita #BlackoutTuesday, #BlackLivesMatter ja #TheShowMustBeStopped.

Mielenilmauksen taustalla olivat Yhdysvaltojen rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavat Black Lives Matter -mielenosoitukset, jotka ovat jatkuneet jo viikon ajan. Väkivaltaisiksi äityneet mielenosoitukset saivat alkunsa, kun 46-vuotias tummaihoinen George Floyd kuoli tukehtumalla pidätystilanteessa.

Lue myös: Emily Ratajkowski kritisoi suosittuja #BlackoutTuesday-päivityksiä: "Tämä on jopa vaarallista"

Lue myös: Instagram täyttyi mustista ruuduista, kunnes suosittu koiratili teki julkaisunsa - raivo ryöpsähti

Lue myös: Musiikkiteollisuus hiljentyy tänään George Floydin muistoksi - eturivin artistit kärjessä

Lähteet: Alec Baldwinin Instagram-tili, Independent, Guardian

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat