Musiikkiteollisuus hiljentyy tänään George Floydin muistoksi - eturivin artistit kärjessä

02.06.2020 11:15 - Roy Kokkonen

Artistit, levy-yhtiöt ja muut musiikkialan toimijat hiljentyvät tänään tiistaina George Floydin muistoksi.

Lukuisat eturivin artistit, muusikot ja levy-yhtiöt viettävät tänään tiistaina hiljaista päivää. Tarkoituksena on vastustaa rasismia ja väkivaltaa, sekä kunnioittaa George Floydin muistoa.

Mielenilmausta kutsutaan nimellä Blackout Tuesday. Tunnisteella #TheShowMustBePaused on julkaistu satoja päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Mukana mielenilmauksessa ovat muun muassa Billie Eilish, Quincy Jones ja The Rolling Stones. 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Brittilehti The Guardianin mukaan mielenilmauksessa mukana on myös tapahtumanjärjestäjä Live Nation. Lisäksi lukuisat radio-ohjelmat hiljentyvät. Mukana protestissa ovat myös tv-kanavat MTV, VH1, Comedy Central ja muut ViacomCBS-yhtiön kanavat.

Myös levy-yhtiöt tukevat mielenilmausta. Muun muassa Warner Records, Sony Music ja Universal Music Group ilmoittivat hiljentyvänsä tiistaina.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet kantaa tapahtumiin ja puhuneet mielenosoitusten puolesta. Lisäksi muun muassa Ariana Grande, Lana Del Rey ja Halsey ovat osallistuneet mielenosoituksiin paikan päällä.

Myös monet sosiaalisen median vaikuttajat ovat osallistuneet mielenilmaukseen julkaisemalla tyhjän mustan ruudun tileillään. 

Lue myös: Lana Del Rey jälleen somemyrskyn keskellä - julkaisi videon ryöstelevästä väkijoukosta

Lue myös: David Guettan tribuutti George Floydille herättää epäuskoa: "Valkoisin tapa reagoida rasismiin"

Lähteet: The Guardian, CNET

Kilpailut

Uusimmat