Kuva: Shutterstock

Suurimmat elokuvateatterit aukeavat tänään - luvassa ensi-iltoja ja erikoisnäytöksiä

24.06.2020 11:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Tänään aukeavat muun muassa Helsingin Tennispalatsi ja Itis sekä Turun Kinopalatsi. Suomen 177 elokuvateatterista 40 on jo avannut ovensa.

Elokuvateatterit ovat saaneet olla auki kesäkuun alusta lähtien. Noin 40 teatteria on avannut ovensa tähän mennessä, ja tänään keskiviikkona muun muassa suurimmat ketjut, Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat teattereitaan.

Avattavien joukossa on muun muassa Suomen suurin elokuvateatteri Helsingin Tennispalatsi. Finnkino avaa lisäksi Itiksen ja Turun Kinopalatsin elokuvateatterit.

Finnkino avaa teattereitaan porrastetusti. 1.7 alkaen yhtiön jokaisella toimipaikkakunnalla on elokuvateatteri auki.

Heinäkuun alussa lähes kaikki elokuvateatterit ovat toiminnassa, mutta eivät kuitenkaan täydellä teholla, kerrotaan Suomen elokuvateatteriliiton tiedotteessa. Teattereissa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n ja AVI:n turvallisuusohjeita.

– Edelläkävijäelokuvateatterit ovat olleet pian kuukauden auki. Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, toteaa Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta.

Ensi-iltojen makuun päästään jo tällä viikolla. Animaatioelokuva Samsam saa ensi-iltansa tänään. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu jo alkuvuonna ohjelmistoon tulleita elokuvia, kuten Aika Jonka Sain, Parasite ja Se mieletön remppa. 

Avajaisviikkoina valkokankailla nähdään myös klassikkoelokuvien erikoisnäytöksiä. Finnkino kertoo, että muun muassa Tähtien Sota V: Imperiumin vastaisku on ohjelmistossa.

Lue myös: Tappajahain tuotanto oli täyttä tuskaa - näyttelijä oli niin kännissä, että kuvaukset siirtyivät

Lue myös: 70-vuotias Batman? Michael Keaton palaamassa Lepakkomiehen rooliin 30 vuoden jälkeen

Lähteet: SEOL, Finnkino

Kilpailut

Uusimmat