Kuva: AOP

Olisihan se pitänyt arvata - Lady Gagan uusi albumi synnytti hupaisan videomeemin

30.06.2020 17:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Albumilla yksi siirtymä kappaleesta toiseen on synnyttänyt hauskan meemin.

Lady Gaga, 34, julkaisi kuukausi sitten odotetun albuminsa Chromatica, joka on kerännyt ylistäviä arvioita ja hallinnut monen popfanin soittolistoja koko alkukesän. Albumi on myös poikinut Twitterissä kiertävän meemin, joka on samaan aikaan epätodennäköinen ja myös hyvin ennalta-arvattava.

Meemi keskittyy yhteen tiettyyn hetkeen albumilla. Chromatica on jaettu kolmeen osuuteen, joista kunkin aloittaa lyhyt instrumentaalikappale. Näistä instrumentaalipätkistä toinen, Chromatica II, johtaa 911-nimiseen kappaleeseen, ja monille kyseinen siirtymä on ollut yksi albumin kohokohdista. Juuri tämä dramaattinen siirtymäkohta on videomeemin keskiössä.

Ihmiset ovat jakaneet elokuvista ja tv-sarjoista videopätkiä, joiden taustalle he ovat laittaneet soimaan kyseisen siirtymäkohdan. Ideana on, että siirtymän kohdalla tapahtuu jotain suurta ja dramaattista, esimerkiksi ampumavälikohtaus tai yliajo autolla.

Meemi on epätodennäköinen siksi, että sen lähtökohtana on siirtymä kappaleesta toiseen - yleensä siirtymät eivät saa vastaavaa huomiota osakseen. Toisaalta meemi on myös hyvin ennalta-arvattava, koska juuri tällaisiahan nettimeemit ovat: sattumanvaraisia tapauksia, jotka päätyvät usean ihmisen tietoisuuteen, koska ne perustuvat tarpeeksi tunnettuun asiaan tai yleisesti tunnistettavaan tunteeseen. Ja Gagan Chromatica on kiistatta ollut suuri tapaus popmusiikin maailmassa.

Meemit ovat kuitenkin parempia koettuina kuin selitettyinä, joten alta voit katsoa Buzzfeedin koostamia esimerkkejä Gaga-meemistä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Laulaako Lady Gaga eksästään uutuuskappaleella? Fanit varmoja asiasta

Lue myös: Miltä Lady Gagan Bad Romance -hitti olisi kuulostanut keskiajalla? Nyt se selvisi

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat