Kuva: AOP

Miltä Lady Gagan Bad Romance -hitti olisi kuulostanut keskiajalla? Nyt se selvisi

19.06.2020 14:15 - Iiro Myllymäki

Pophittien keskiaikaisversiot villitsevät YouTubessa.

Netissä tutuista poppihiteistä löytää mitä erikoisempia versioita, joissa nykyajan kappale saatetaan asettaa aivan uuteen yhteyteen. Viime aikoina suosiota ovat keränneet hittikappaleiden keskiaikaistyyliset versioinnit.

Esimerkiksi Hildegard von Blingin’ -nimellä netissä esiintyvä musiikkitaituri on jakanut viime viikkojen aikana keskiaikaversioita kaikille tutuista hiteistä. Toistaiseksi eniten näyttökertoja on Lady Gagan vuoden 2009 megahitistä Bad Romancesta tehty versio. Tällä kappaleella on YouTubessa jutun kirjoitushetkellä 3,4 miljoonaa näyttökertaa.

Bad Romancen keskiaikaisversio soi kauniisti muun muassa huilujen ja kelttiläisen harpun säestyksellä. Merkille on pantava myös laulajan upea ääni. Version tekijä on jopa muuttanut kappaleen lyriikoita vanhan englannin muotoon. Kappaleen pääset kuulemaan alta. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Version tekijä ja laulaja ei ole ainakaan toistaiseksi paljastanut identiteettiään julkisuudessa. Hildegard von Blingin’ -nimi on väännös todellisesta keskiaikaisesta kirkkosäveltäjästä Hildegard Bingeniläisestä, jonka nimi saksaksi on Hildegard von Bingen.

Bad Romancen lisäksi muusikko on toteuttanut keskiaikaisversiot Radioheadin Creepistä, Foster The Peoplen Pumped Up Kicksistä ja Haddawayn What Is Lovesta.

Alta voit vielä kuunnella Bad Romance -kappaleen alkuperäisessä muodossaan. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Laulaako Lady Gaga eksästään uutuuskappaleella? Fanit varmoja asiasta

Lue myös: Ariana Granden ja Lady Gagan ystävyys alkoi takkuisesti - Gaga oli ensin "liian häpeissään"

Lähde: Open Culture

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat